Midilli'deki sığınmacı kampında yangın: Binlerce kişi kaçıyor

Yunanistan'ın Midilli adasında kalabalık koşullarıyla tepki çeken Moria sığınmacı kampı bu kez bir yangınla sarsıldı. Ülkenin en kalabalık sığınmacı kampında sabaha karşı çıkan yangının tüm alanı sardığı, binlerce sığınmacının tahliye edildiği belirtildi. Kampta sadece birkaç çadır kaldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yunanistan'ın Midilli adasındaki Moria sığınmacı kampında sabaha karşı büyük bir yangın çıktı. Aşırı kalabalık olması nedeniyle insan hakları kuruluşlarının uzun zamandır dikkat çektiği kamptan binlerce kişinin kaçtığı belirtiliyor.

Şu ana dek can kaybı veya yaralanma haberi gelmezken, çok sayıda çadır ve konteynerin kül olduğu açıklandı. Daha iyi bir yaşam umuduyla Avrupa'ya göç edip kalabalık Moria kampında yaşamak durumunda kalan çok sayıda sığınmacı ise alabildikleri eşyalarla kamptan çıkarken görüntülendi. Polis sözcüsü, sığınmacıların güvenli yerlere taşındığını söyledi.

İtfaiye ise en az 25 kişilik bir ekiple yangına müdahale edildiğini duyurdu. Midilli'nin iki farklı bölgesinde de ayrı yangınlar çıktığı belirtildi.

Moria kampı, en az 35 korona virüsü vakasının tespit edilmesinin ardından geçen hafta karantinaya alınmıştı. Yaklaşık 12 bin 500 sığınmacıya ev sahipliği yapan Moria kampındaki koşullar, kapasitenin dört katından fazla nüfusu barındırması nedeniyle sık sık eleştiriliyordu. (DIŞ HABERLER)