Malta: Libya'da Kaddafi gitti, Erdoğan ve Putin geldi

Yunanistan hükümeti, Ankara'yla yaşanan Doğu Akdeniz krizinde Avrupa ülkeleriyle temaslarını yoğunlaştırmayı sürdürüyor. Atina'ya giden Malta Dışişleri Bakanı Evarist Bartolo, Yunanistan ve Kıbrıs'a destek beyan etti. Bartolo, AB'nin Doğu Akdeniz'de etkin bir politika yürütmemesi sonucu Libya'da 'Kaddafi'nin yerine Erdoğan ve Putin'in geldiğini' savundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye'yle Yunanistan arasındaki Doğu Akdeniz krizi devam ederken, bir diğer Akdeniz ülkesi olan Malta'dan Atina'ya destek geldi. Yunanistan'ı ziyaret eden Malta Dışişleri Bakanı Evarist Bartolo, Yunanistan ve Kıbrıs'a destek beyan edip Türkiye ve Rusya'nın Libya politikalarını eleştirdi.

'BM DENİZ HUKUKU SÖZLEŞMESİ, DNA'MIZIN PARÇASI'

Bartolo, Yunan mevkidaşı Nikos Dendias ile Atina'da düzenlediği ortak basın toplantısında, Akdeniz'deki sorunların uluslararası hukuk çerçevesinde barışçıl yollarla çözülmesi çağrısında bulunarak, Birleşmiş Milletler Deniz Hukuku Sözleşmesi'ne atıf yaptı. Bartolo, Türkiye'nin taraf olmadığı bu sözleşme için "Bizim için sadece muhafaza etmek istediğimiz bir uluslararası yasa değil, aynı zamanda mirasımız, ulusal DNA'mızın bir parçası" ifadelerini kullandı.

'LİBYA'DAKİ NİYET BU DEĞİLDİ'

Maltalı bakan, doğu Akdeniz'deki krizin 'dikkatli adımlarla' ele alınmaması halinde 'beklenmedik sonuçlar' yaşanabileceğini söyleyerek Libya'daki durumu örnek gösterdi. Bartolo, "Libya'da bunun tipik bir örneği yaşanıyor. Kaddafi yıllar önce gittiğinde, bir başkan gitti ve iki başkan geldi; Erdoğan ve Putin. İlk baştaki niyetin bu olduğunu sanmıyorum" diye konuştu. Libya'da sosyal açıdan büyük zorluklar yaşandığını, ekonominin kötüleştiğini belirten Bartolo, "Libya'daki bir insani kriz kolayca Avrupa'da bir krize dönüşebilir" ifadelerini kullandı. (DIŞ HABERLER)