Hong Kong'da 12 yaşındaki çocuk yere yatırılarak gözaltına alındı

Ulusal Güvenlik Yasası'nın ve seçimlerin ertelenmesinin protesto edildiği Hong Kong'da, eylemlerin ortasında kalan 12 yaşındaki bir çocuk polis tarafından yere yatırılarak gözaltına alındı. Kızının alışveriş yapmak için dışarı çıktığını anlatan anne, dava açaklarını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hong Kong’da Çin ve hükümet karşıtı protestolar etkisini sürdürürken polis, ailesiyle birlikte eylemler sırasında dışarıda olan 12 yaşındaki bir çocuk yere zorla yatırılarak gözaltına alındı. Sosyal medyada paylaşılan görüntüler tepki çekerken çocuğun annesi, kızının sanat malzemeleri alırken kalabalığın ortasında kaldığını aktardı.

Protestolar sırasında çekilen görüntülerde, polisin bir kalabalığın üzerine yürüdüğü, bu sırada arada kalan çocuğun kaçtığı, daha sonra başka bir polisin kızı yere iterek üzerine çıktığı anlar kameralara yansıdı. Birkaç polisin yere yatırarak gözaltına aldığı çocuğun annesi resmi şikayette bulunacağını ve dava açacağını dile getirdi.

'ALIŞVERİŞE ÇIKMIŞLARDI'

Kızının korktuğu için kaçmaya çalıştığını söyleyen anne, 20 yaşındaki oğluyla beraber alışveriş yapmak için dışarı çıktıklarını aktardı. Anne, kızının vücudunda morluklar oluştuğunu söyledi.

POLİSTEN 'ŞÜPHELİ ŞEKİLDE KAÇMAYA ÇALIŞTI' SAVUNMASI 

Olaydan birkaç saat Hong Kong polisinden yapılan açıklamada, 12 yaşındaki kızın 'şüpheli bir şekilde kaçtığı için' gözaltına alındığı öne sürüldü. Ulusal Güvenlik Yasası'nın ve seçimlerin ertelenmesinin protesto edildiği Hong Kong'da yaklaşık 300 kişinin gözaltına alındığı kaydedildi. (DIŞ HABERLER)