Japonya Başbakanı Shinzo Abe istifa etti

Japonya Başbakanı Shinzo Abe, kötüleşen sağlık durumu nedeniyle istifa ettiğini açıkladı. Abe, "Halk için en iyi kararları veremezsem başbakan olamam. Görevimden istifa etmeye karar verdim" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Japonya Başbakanı Shinzo Abe, sağlık sorunları nedeniyle istifa ettiğini duyurdu. Abe, kötüleşen sağlık durumu nedeniyle istifa etmeye karar verdiğini dile getirdi.

'Görevini yerine getiremediği için özür dilediğini' söyleyen 65 yaşındaki Abe, "Halk için en iyi kararları veremezsem başbakan olamam. Her ne kadar görev süremin dolmasına bir yıl daha olsa da, istifa etmeye karar verdim" dedi. Abe, son aylarda sağlığının kötüleştiğini ve bu durumun 'kararlarını etkilemesini istemediğini' aktardı. 2012 yılında başbakan seçilen Abe, "Siyasette en önemli şey sonuç elde edebilmektir. Yedi yıl sekiz aydır sonuç almak için elimden geleni yaptım ancak hastalıkla mücadele ediyorum ve tedaviye ihtiyacım var" ifadelerini kullandı.

Yıllardır ülseratif kolit hastalığıyla mücadele ettiği bilinen Abe'nin son bir hafta içinde iki kez hastaneye gittiği belirtildi. (DIŞ HABERLER)