Mossad Başkanı Cohen Birleşik Arap Emirlikleri'ni ziyaret etti

İsrail ile Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) tam normalleşme anlaşması sonrasında Mossad Başkanı Yossi Cohen'in BAE'ye gitti. Ziyarette Cohen ile BAE Ulusal Güvenlik Danışmanı Tahnun bin Zayed El Nahyan'ın biraraya geldiği, ikilinin bölgesel gelişmeleri ve ortak çıkar alanlarını ele aldığı açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail'le Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında geçtiğimiz hafta yapılan normalleşme anlaşmasının ardından, İsrail dış istihbarat servisi Mossad'ın başkanı Yossi Cohen BAE'ye gitti. Cohen'in burada BAE Ulusal Güvenlik Danışmanı Tahnun bin Zayed El Nahyan ile biraraya geldiği belirtildi.

BAE devlet ajansı WAM'ın haberinde, "İki taraf güvenlik alanında işbirliği ihtimallerini ele aldı, bölgesel gelişmeler ve Covid-19'la mücadele gibi ortak çıkar alanlarında görüşlerini paylaştılar" denildi.

İsrail'in Batı Şeria'yı ilhak planlarını askıya alması karşılığında BAE ile yaptığı 'tam normalleşme' anlaşması, geçtiğimiz hafta ABD'nin arabuluculuğunda sağlanmıştı. Taraflar diplomatik ilişkileri normalleştirme ve yeni bir ilişki biçimi kurma konusunda anlaşmıştı. (DIŞ HABERLER)

İsrail ile BAE'den Rixos anlaşması: İsrailli turistleri THY taşıyacakİsrail ile BAE'den Rixos anlaşması: İsrailli turistleri THY taşıyacak