Trump'tan 'Biden açıklaması': Erdoğan beni dinliyor

ABD Başkanı Donald Trump, seçimlerdeki Demokrat Partili rakibi Joe Biden'a yüklenirken Türkiye'yle ilişkilerini 'örnek' gösterdi. Trump, Biden'ın 'birinci sınıf satranç oyuncusu olan zehir gibi' liderlerle muhatap olamayacağını savundu; diğer ülkelerin liderlerinin "Seni dinliyor" diyerek kendisinden Erdoğan'ı aramasını istediklerini iddia etti.  

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Başkanı Donald Trump, başkanlık seçimlerindeki Demokrat Partili rakibi Joe Biden'ın bu göreve uygun olmadığını savunurken, konuyu Türkiye'ye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a getirdi. Trump, Biden'ın zihinsel kapasitesinin başkanlık için yetersiz olduğunu öne sürüp, kendisinin diğer liderlerle ilişkileri daha iyi yürüttüğünü savundu.

'DİĞER ÜLKELERİN LİDERLERİ ZEHİR GİBİ'

Kendisi 74 yaşında olan Trump, 77 yaşındaki eski başkan yardımcısı Joe Biden'ın zihinsel açıdan 'kapanmış' olduğunu iddia etti; "Belki bazıları onun için üzülecektir, bazıları üzülmeyecektir ama ülkemiz bunun için fazlasıyla önemli" dedi. Ardından da sözü Türkiye'ye getirdi.

Fox News'a konuşan Trump, "Bu ülkelerin lideriyle muhatap olurken zehir gibi insanlarla, birinci sınıf satranç oyuncularıyla muhatap oluyorsunuz. Ben onların hepsini tanıyorum, hepsiyle işleri iyi götürüyoruz. [Mesela] Türkiye'den Erdoğan... Hepsi..." dedi. Trump, "[Başkanlık koltuğunda] Kapanmış biri olamaz. Nerede olduğunu bile bilmeyen biri olamaz. Artık konuşamadığı için evinin bodrumundan çıkmaya korkan biri olamaz" diye konuştu.

'ERDOĞAN'I ARAMAM İÇİN BENİ ARADILAR' İDDİASI

Trump, geçen hafta yaşandığını öne sürdüğü bir olayı da şöyle anlattı: "Geçen hafta beni arayıp Türkiye konusunda yardım istediler. Ülkelerin liderleri, geçen hafta beni aradılar. 'Erdoğan'ı ara' dediler; neden diye sordum. Dediler ki, 'O bir tek seni dinler. Bizi dinlemiyor. Bir tek seni dinliyor'. Bunun ABD yüzünden olup olmadığını sordum. 'Hayır. Senin yüzünden, senin kişiliğin yüzünden. Tek dinleyeceği kişi sensin'. Ve biliyor musunuz, bunu herkesin ortasında söylemek istemiyorum ama bu doğru. Onunla anlaşıyorum. Ve dinliyor." (DIŞ HABERLER)