Putin: Rus donanması hipersonik silahlarla donatılacak

Rusya ordusu, Donanma Günü vesilesiyle St. Petersburg'da bir gövde gösterisi yaptı. Son model gemilerin sergilendiği geçit töreninde konuşan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, donanmanın hipersonik silahlarla donatılacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rus ordusu Donanma Günü vesilesiyle St. Petersburg kentinde bir geçit töreni yaparken, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de ülkenin deniz güçlerinin sesten hızlı (hipersonik) silahlarla donatılacağını söyledi. Törende konuşan Putin, "Aralarında hipersonik saldırı sistemlerinin ve insansız su altı araçlarının da bulunduğu, dünyada benzeri olmayan gelişmiş dijital teknolojilerin kapsamlı şekilde konuşlandırılmasıyşa, donanmamız benzersiz avantajlara ve yükseltilmiş savaş kapasitesine sahip olacak" dedi.

Rusya Savunma Bakanlığı da, Putin'in sözünü ettiği silahların son test aşamasında olduğunu açıkladı.  Söz konusu silahlar arasında, denizaltı taşımak üzere tasarlanmış Poseidon adlı nükleer su altı aracı ile uçak gemilerine konuşlandırılabilen Tsirkon (Zircon) adlı hipersonik cruise füzeleri bulunuyor. Bu füzelerin sesten beş kat hızlı hareket ettiği ve radara yakalanmalarının neredeyse imkânsız olduğu savunuluyor. Batılı silah uzmanları ise Rusya'nın bu yöndeki açıklamalarını sorguluyor.

Putin ise bir silah yarışı istemediğini söylemekle beraber, sık sık Rusya'nın yeni nesil nükleer silahlarının dünyada birçok noktayı vurabileceğini söylüyor. (DIŞ HABERLER)