'Süper zenginlerden' hükümetlere korona çağrısı: Vergilerimiz artırılsın

83 'süper zengin' isim bir açık mektup yayımlayarak, kendilerinden alınan verginin artırılması çağrısı yaptı. 'Zenginlerden alınacak vergilerin korona krizinin iyileşme sürecinde kritik rol oynadığı' ifade edilen mektupta, "Küresel mücadelenin ön saflarında çalışan insanlara borçluyuz" denildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsü salgınıyla mücadele için alınan tedbirler sonucunda küresel çapta ekonomik sorunlar derinleşirken, 83 milyoner hükümetlere, zenginlere yönelik vergileri artırma çağrısı geldi. Açık mektupta, "Hükümetleri bizim gibi insanların vergilerini artırmaya çağırıyoruz. Hemen. Büyük oranda. Kalıcı olarak" ifadeleri yer aldı.

'İYİLEŞTİRMEDEKİ ROLÜMÜZ KRİTİK'

Disney’in varisi Abigail Disney ve Ben&Jerry dondurma markasının ortaklarından Jerry Greenfield'ın da imzasının yer aldığı mektupta şu ifadeler yer verildi: "Covid-19 dünyayı aniden sarsarken, bizim gibi milyonerler dünyamızı iyileştirme konusunda kritik bir rol oynamaktadır. Hayır, yoğun bakım servislerindeki hastaların bakımıyla ilgilenenler biz değiliz. Hastaları hastaneye götüren ambulansları kullanmıyoruz. Market raflarını doldurmuyor ya da kapıdan kapıya yiyecek teslim etmiyoruz. Ama çok paramız var. Bu paraya şu anda çok ihtiyaç var duyuluyor ve önümüzdeki yıllarda da ihtiyaç duyulacak."

'ETKİSİ YILLARCA SÜRECEK'

G20 ülkelerinin maliye bakanlarının bu hafta içinde bir araya gelmesi planlanıyor. Zirve öncesi yayımlanan mektupta imzacılar, korona virüsü krizinin ekonomiye olan etkisinin 'onlarca yıl süreceğini' söylerken 'yarım milyardan fazla insanı yoksulluğa iteceği' konusunda da uyarıda bulundu.

Siyasetçilerin küresel eşitsizliği irdelemeleri gerektiği belirtilen mektupta, "Bu küresel mücadelenin ön saflarında çalışan insanlara borçluyuz. Temel işlerce çalışan çoğu insan, taşıdıkları yüke göre düşük ücretler alıyor" ifadeleri kullanıldı. (DIŞ HABERLER)