En nadir goril yavrularıyla görüntülendi

Dünyada sadece 300 tane kaldığı düşünülen Cross River gorilleri yıllar sonra ilk kez görüntülendi. Nijerya'da çekilen görüntülerde gorillerin yavrularının görülmesi 'umut verici' olarak yorumlandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Nesli tükenme tehlikesi altında olan bir goril türü, yıllar sonra ilk kez görüntülendi. Nijerya'da çekilen görüntülerde, birçoğu yavru olan olan Cross River gorillerinin görülmesi heyecan yarattı.

.

Doğal Yaşamı Koruma Derneği'nden (WCS) yapılan açıklamada, görüntülerin bu yılın başlarında Nijerya'nın güneyindeki Mbe dağlarına yerleştirilen kameralarla çekildiği belirtildi. Dünyada bu goril türlerinden sadece 300 tane kaldığı düşünülüyor. WCS Cross River gorillerinin yıllar sonra ilk kez ve yavrularıyla birlikte görülmesinin umut verici olduğunu açıkladı.

.

Cross River gorilleri insanlardan uzak durmalarıyla tanınıyor. Daha küçük kafaları, uzun kolları ve daha açık renkli tüyleriyle kendi türlerinden ayrışıyorlar. Nijerya ve Kamerun'un dağlık bölgelerinde yaşadıkları bilinen Cross River gorilleri nadiren görüntüleniyor. (DIŞ HABERLER)

.