Kanye West: Başkanlık yarışını kazanacağım

Ünlü rapçi Kanye West, ABD'de 3 Kasım'da düzenlenecek başkanlık seçimlerine aday olduğunu açıklamasının ardından ilk söyleşisinde, "Hayatta yaptığım her şey gibi, bunu da kazanmak için yapıyorum" dedi. West, Başkan Donald Trump'ı artık desteklemediğinin sinyalini verirken, siyahların oylarını Trump lehine böleceği eleştirisini de reddetti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'li rapçi Kanye West, 3 Kasım'daki başkanlık seçimlerinde aday olması hakkında Forbes dergisine konuştu. West, seçimlere kazanmak için girdiğini söyleyerek, "Hayatta yaptığım her şey gibi, bunu da kazanmak için yapıyorum" diye konuştu.

'KIRMIZI ŞAPKAYI ÇIKARIYORUM'

ABD Başkanı Donald Trump'a destek vermesi nedeniyle bugüne dek eleştirilen ünlü rapçi, bu konuda tavır değiştirdiğinin de sinyalini verdi. West, Trump'ın 'Amerika’yı Yeniden Güçlü Yap (Make America Great Again)' sloganının yazılı olduğu kırmızı beysbol şapkalarını kast ederek, "Bu söyleşi ile kırmızı şapkayı çıkarıyorum" dedi.

'HERKESİN DOĞUMGÜNÜ OLACAK'

West, seçimlere 'Doğumgünü Partisi (Birthday Party)' ile gireceğini söylerken, neden böyle bir isim seçtiğine dair soruya "Çünkü kazandığımızda herkesin doğumgünü olacak" yanıtını verdi. Ünlü rapçi, başkan yardımcısı adayı olarak da Wyoming'den pek tanınmamış bir kadın vaiz olan Michelle Tidball'ı seçtiğini söyledi.

'DEMOKRATLARIN SİYAHLARA BASKISI DA IRKÇILIK'

Kanye West, seçimlere girmekteki amacının, George Floyd cinayetinin ardından Trump yönetimine karşı öfkeleri artan siyahların oylarını Trump lehine bölmek olduğuna dair eleştirileri de reddetti. Ünlü rapçi, "Bütün siyahların Demokrat Partili olması gerektiğini ve benim adaylığımın oyu böleceğini söylemek bir tür ırkçılık ve beyaz kontrolü" dedi. Demokratların bilgiyi manipüle ettiğini, kendisini tehdit ettiğini öne süren West, "Eğer Trump'a oy verirsem müzik kariyerimin biteceğini söylediler. Siyah bir adam olarak Demokrat Partili olmam için tehdit edildi. Demokratların duygusal olarak benim insanlarıma yaptıkları bu. Beyaz bir adamın siyah bir adamı, 'Eğer bana oy vermezsen o zaman siyah değilsin' diyecek noktaya kadar gelip tehdit etmesi..." diye konuştu.

'OBAMA, TRUMP VE KANYE ÖZEL İNSANLAR, BIDEN ÖYLE DEĞİL'

Ünlü rapçi, Demokrat aday Joe Biden'ın da 'özel olmadığı' yorumu yaptı. West, "Biliyor musunuz? Obama özel. Trump özel. Kanye West'in özel olduğunu söylüyoruz. Amerika'nın liderlik yapan özel insanlara ihtiyacı var. Bill Clinton? Özel. Joe Biden özel değil" dedi.

'ŞUBATTA KORONA GEÇİRDİM'

West, Forbes dergisiyle söyleşisinde şubat ayında Covid-19 hastalığına yakalandığını da açıkladı. Bununla birlikte, koronayı önleme amaçlı aşı girişimlerine şüpheyle yaklaştığını söyleyip, "Bize çip yerleştirmek istiyorlar" diyerek tıp camiasının tepki gösterdiği komplo teorilerinden birini dillendirmekten de geri durmadı... (DIŞ HABERLER)

Kanye West ABD başkanlığına aday olduKanye West ABD başkanlığına aday oldu