İngiltere'de 'süper cumartesi': Barlar ve kuaför salonları açıldı

İngiltere'de korona virüsüyle mücadele kapsamında alınan tedbirler gevşetildi. Üç aydır kapalı olan bar ve kuaför salonlarının yanı sıra müze ve kütüphaneler de kapılarını ziyaretçilere açıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsü tedbirleri dünya genelinde kademeli olarak hafifletilirken, 44 bin 216 kişinin Covid-19 nedeniyle öldüğü İngiltere'de üç ay sonra kuaför salonları ve barlar bugün itibariyle açılıyor. Restoranların da kapılarını açtığı ülkede polis yetkilileri ve sağlık görevlileri 'süper cumartesi için hazırlıklı olduklarını' aktardı.

Restoran, bar ve kuaför salonlarının yanı sıra ibadethaneler, parklar, kütüphaneler, lunaparklar, sinema salonları ve müzeler de sosyal mesafe kuralları göz önünde bulundurularak yeniden açılacak. İki hane halkının iç mekanda bir araya gelmesine ve en fazla 30 katılımcıyla düzenlenecek düğünlere de izin verilecek.

Başkent Londra'da barlar erken saatlerde açıldı.

'SARHOŞ HAYDUTLAR TUTUKLANACAK'

Hükümetin, ekonomiye destek için vatandaşları dışarıya çıkmaya teşvik ettiği İngiltere'de Sağlık Bakanı Matt Hancock, yerel basının 'süper cumartesi' olarak tanımladığı ve kısıtlamaların gevşetildiği hafta sonunda 'kargaşaya neden olan sarhoş haydutların tutuklanacağını' söyledi.

'EKONOMİ BİZE BAĞLI'

İngiltere Başkbakanı Boris Johnson, cuma günü düzenlediği basın toplantısında, işletmelerin desteklenmesi gerektiğini söyledi. İnsanları sorumlu davranma ve sosyal mesafe kurallarına uyma konusunda uyaran Johnson, "Ülkenin ekonomik sağlığı bizim sorumlu hareket etmemize bağlı" dedi. (DIŞ HABERLER)