Hong Kong'daki Çin karşıtı gösterilerde 70 gözaltı

Hong Kong'un özerkliğini ve sivil özgürleri kısıtlayacağı için eleştirilen Ulusal Güvenlik Yasası'nın Çin'de onaylanmasından bir gün sonra, Hong Kong'da protestolar düzenlendi. En az 70 kişinin yasa kapsamında gözaltına alındığı aktarıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çin hükümetinin Hong Kong’da uygulanacak olan Ulusal Güvenlik Yasası'nın onaylamasının ardından Hong Kong'da yeni yasaya karşı protestolar düzenlendi. Gösterilerde, yeni yasa kapsamında ilk gözaltılar yapıldı.

ONLARCA KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Dün onaylanan Ulusal Güvenlik Yasası çerçevesinde, suçluların Çin'e iadesini ve sivil özgürlüklerin kısıtlanmasını protesto eden göstericilerden en az 70 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Yeni yasada yer alan 'bayrağa saygısızlık' suçuyla, Hong Kong bağımsızlık bayrağı taşıyan bir kişinin de gözaltına alınan protestocular arasında olduğu aktarıldı.

Polis, Causeway Bay'de bir araya gelen protestoculara biber gazı ve tazyikli suyla saldırdı.

 

CARRIE LAM YASAYI SAVUNDU

Çin'in Hong Kong lideri Carrie Lam, Hong Kong'un Çin'e devredilişinin yıl dönümü dolayısıyla yaptığı konuşmada Ulusal Güvenlik Kanunu'nu savundu. Lam, söz konusu yasanın, 'şehirdeki bazı radikal gruplarla mücadelede başarısız girişimlerin ardından' getirildiğini belirtti. Yasanın gerekli olduğunu vurgulayan Lam, Hong Kong'un istikrarı için 'zamanlamasının da doğru olduğunu' dile getirdi. (DIŞ HABERLER/AA)

Çin'de Ulusal Güvenlik Yasası onaylandıÇin'de Ulusal Güvenlik Yasası onaylandı