Rolling Stones'dan Trump'a dava tehdidi

Efsanevi rock grubu Rolling Stones, şarkılarını izinsiz olarak muhafazakâr tabanını coşturmak için seçim mitinglerinde kullanan ABD Başkanı Donald Trump'a savaş açtı. Trump'ın kampanya ekibini uyaran grup, izinsiz kullanımın sürmesi halinde dava açacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Efsanevi rock grubu The Rolling Stones, şarkılarını seçim kampanyasında ısrarla izinsiz biçimde kullanan ABD Başkanı Donald Trump'a dava açmayı planladıklarını açıkladı. Grubun resmi açıklamasında, Trump'ın şarkılarını yasal uyarıya göre kullanmaya devam ettiği belirtildi.

Açıklamada, Rolling Stones'un telif haklarına sahip olan müzik şirketi BMI'ın Trump'ın kampanya ekibini izinsiz kullanım konusunda uyardığı, grubun hukuk ekibinin Trump'ı engellemenin yollarını aradığı belirtildi. Uyarıyı gözardı edip Rolling Stones şarkılarını kullanmaya devam ederse, Trump hakkında izinsiz şarkı kullanma suçlamasıyla dava açılacak.

ABD Başkanı seçim mitinglerinde, muhafazakâr tabanını coşturmak için Rolling Stones'un 1969 tarihli klasik şarkısı You Can’t Always Get What You Want'ı kullanıyor. Grup, Trump'ın 2016'daki ilk kampanyasında da bu şarkıyı kullanmasını istemediklerini açıklamıştı.

Trump'ın şarkılarını kullanmasını istemeyen müzisyenler Rolling Stones ile de sınırlı değil. 2017'de ölen Tom Petty'nin ailesi, "Hem merhum Tom Petty hem de ailesi ırkçılığa ve her tür ayrımcılığa karşı çıkmaktadır. Tom Petty herhangi bir şarkısının bir nefret kampanyasında kullanılmasına izin vermezdi" tepkisini göstermişti. Neil Young da 2018 yılında, Trump'ın bir mitinginde kendi şarkılarından birinin kullanılmasına karşı çıkmıştı. (DIŞ HABERLER)