Miçotakis'ten Türkiye'ye 'mahalle kabadayısı' benzetmesi

Türkiye'yi 'mahalle kabadayısı' olarak niteleyen Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, "Türkiye yasalara uygun bir partner olarak hareket ederse bunu hoş karşılarız" dedi. Yunanistan-İsrail-Kıbrıs anlaşmasına işaret eden Miçotakis, Türkiye'yi bölge üzerinde siyası ve askeri kontrol uygulamaya çalışmakla suçladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, "Türkiye yayılmacı boru hattı hayallerinden vazgeçer ve bizimle mahalle kabadayısı olarak değil de eşit ve yasalara uygun bir partner olarak hareket ederse bunu hoş karşılarız" dedi.

Resmi ziyarette bulunduğu İsrail'de gazetecilere konuşan Miçotakis, 'mahalle kabadayısı' olarak nitelediği Türkiye'yi keşif çabalarına karşı uyardı. Miçotakis, "Türkiye yayılmacı boru hattı hayallerinden vazgeçer ve bizimle mahalle kabadayısı olarak değil de eşit ve yasalara uygun bir partner olarak hareket ederse bunu hoş karşılarız" ifadelerini kullandı. Miçotakis, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de siyası ve askeri kontrol uygulamaya çalıştığını söyledi. Türkiye, Doğu Akdeniz'deki söz konusu sondaj faaliyetlerinin 'egemenlik hakkı' olduğunu savunuyor.

Miçotakis, İsrail'le Doğu Akdeniz'de yürütülen enerji projelerini görüşmek amacıyla dün, aralarında savunma ve turizm bakanlarının da olduğu altı bakan ve geniş bir heyetle Kudüs'e gitmişti. İsrail, Yunanistan ve Kıbrıs, ocak ayında, Doğu Akdeniz'den Avrupa'ya gaz transfer etmek için yeni bir boru hattı anlaşması imzalamıştı. (Kaynak: Sputnik)