Yunanistan'da yaz turizmi başladı: Türkiye ve İngiltere'ye yasak sürüyor

Korona salgınını kontrol altına alan komşu Yunanistan'da yaz turizmi başladı. Belirli ülkelerden gelenler için belirli tedbirler açıklanırken, Türkiye ve İngiltere için seyahat yasağı kaldırılmadı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsü salgınını erken alınan sıkı tedbirlerle bastıran komşu Yunanistan'da yaz turizmi başladı. Ekonomik gelirinin yaklaşık yüzde 20'sini turizmden elde eden ülkede, çok sayıda büyük havalimanı bugün kapılarını uluslararası uçuşlara açtı. Belirli ülkelerden gelen yolculara test yapılması planlanırken, hâlâ riskli görülen Türkiye ve İngiltere için seyahat yasağının kaldırılmaması dikkat çekti.

HANGİ TEDBİRLER ALINACAK?

Yunanistan'ın korona salgını gölgesinde uluslararası seyahat için uygulayacağı tedbirler şöyle olacak:

* Avrupa Birliği'nin (AB) havacılık güvenliği kurumu tarafından yüksek risk grubunda olduğu belirlenen havalimanlarından gelen yolculara korona virüsü test, yapılacak ve 14 güne kadar karantina uygulanacak;

* İngiltere ve Türkiye'den gelecek yolculara seyahat kısıtlamaları sürecek;

* Diğer havalimanlarından gelenlere rastgele test uygulanacak.

MİÇOTAKİS SANTORİNİ'DEN SESLENDİ: KALABALIK İSTEMİYORUZ 

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis de, yeni dönemi günbatımı manzarasıyla ünlü Santorini adasından verdiği mesajla karşıladı. Ülkeyi 'Avupa'nın en güvenli istikameti' haline getirmek istediğini söyleyen Miçotakis, "Ancak plaj barlarında toplaşmanızı istemiyoruz. Bu yaz için izin veremeyeceğimiz birkaç şey var" uyarısında da bulundu.

Yunanistan'da turizm sektöründe yaklaşık 700 bin kişinin istihdam ediliyor ve sektör, ülkenin Gayri Safi Yurt İçi Hasılası'nın yüzde 20'sini karşılıyor. Geçtiğimiz yıl 33 milyon turistin ziyaret ettiği ülke, turizmden 19 milyar euro gelir sağladı. Ancak yıllar süren ekonomik krizden daha iki yıl önce çıkan Yunanistan'da, korona virüsü tedbirleri nedeniyle turizmin darbe alması sonrası yeni bir kriz endişesi yaşanıyor. (DIŞ HABERLER)