Aylar sonra Pekin'de yeni vakalar: Sosyal medyada ikinci dalga endişesi başladı

İki aydır yeni korona virüsü vakasının bildirilmediği Çin'in başkenti Pekin'de üç yeni vaka tespit edildi. Yetkililer ilkokulların açılma planının ertelendiğini duyururken, sosyal medyada ikinci dalga endişesi gündemde.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsü salgınıyla mücadele kapsamında alınan kısıtlayıcı tedbirler dünya genelinde kademeli olarak hafifletilirken, iki aydır yeni vakanın kaydedilmediği Çin'in başkenti Pekin'de üç yeni vaka tespit edildi.

Çin devlet medyası, dün iki ayın ardından başkent Pekin'de yeni bir korona virüsü vakasının tespit edildiğini duyurmuştu. 52 yaşındaki erkek hastanın, yüksek ateş nedeniyle hastaneye kaldırıldığı aktarılmış, hastanın son iki hafta içinde yurt dışından gelen kimseyle temas halinde olmadığı kaydedilmişti. Aylar sonra yeni vakaların ortaya çıktığı Pekin'de, bugün iki kişinin daha enfekte olduğu açıklandı.

İLKOKULLARIN AÇILMA PLANI ERTELENDİ

Pekin'de yetkililer, ilkokul öğrencilerinin pazartesi günü okula dönmesinin planlandığını ancak vakaların ortaya çıkmasıyla bu planın ertelendiğini açıkladı. Çin haber ajansı Xinhua, bu kararın yaklaşık 52 bin öğrenciyi etkilendiğini aktardı. Eğitim komisyonundan yapılan açıklamada, hali hazırda okula dönen öğrencilerin derslere devam edeceğini belirtti.

SOSYAL MEDYADA İKİNCİ DALGA ENDİŞESİ

Yeni vakaların tespit edilmesiyle beraber, sosyal medyada ikinci dalga endişesi de başladı. Çin'in en büyük sosyal medya platformu olan Weibo'da bir kullanıcı, "En son Covid-19 vakalarının tespit edildiği bölgede yaşıyorum ve korkudan titriyorum. Umarım yakında biter!" dedi. Başka kullanıcılar ise toplu testlerin yapılması gerektiğini söyledi.

Geçen ay haftalarda korona virüsünün ortaya çıktığı Wuhan kentinde ikinci dalga endişesiyle tüm kente korona virüsü testi uygulanmaya başlandı. 14 Mayıs'tan bu yana 11 milyon nüfuslu kentte 9.9 milyon kişiye Covid-19 testine tabi tutuldu. (DIŞ HABERLER)