ABD'de 32 sezon süren polis programı yayından kaldırıldı

Amerikan televizyon tarihinin en uzun soluklu programlarından biri olan ve polis şiddetini yüceltmekle eleştirilen Cops, 32 sezon sonra yayından kaldırılıyor. George Floyd protestolarının sonucu olarak kaldırılan Cops'ın tekrar yayınlanmayacağı açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de George Floyd'un öldürülmesinin ardından polis şiddetine karşı protestolar devam ederken, polis kovalamacalarını konu alan ve tam 32 sezondur devam eden 'Cops' isimli televizyonu programını yayından kaldırılıyor. ABD merkezli televizyon kanalı Paramount Network, polis ekiplerinin şüphelileri takip ettiği, polislerin kapıları tekmeleyerek insanları tutukladığını gösteren 'kovalamacaları' konu edinen şovun yayından kaldırıldığını duyurdu.

'PROGRAM GERİ DÖNMEYECEK'

Daha önce birçok kez polis şiddetini yücelttiği ve şüphelilerden faydalandığı için eleştirilen program hakkında kanalın sözcüsü, "Cops, artık Paramound Newtork'te yayınlanmayacak ve geri dönmesi önümüzdeki planlarımızda yok" dedi.

2013 yılında programın yayından kaldırılması için kampanya başlayan Color of Chanfe isimli sivil toplum kuruluşu, Paramount Network'un kararını destekledi. Programın 'tarafsız' olduğunun öne sürüldüğü ancak bunun yanlış olduğu belirtildi. Kuruluş, "Programı ceza ve adalet sistemini filtreleyerek sunuyor - polisin her zaman yetkin, suç çözen kahramanlar olarak yansılıyor" açıklaması yaptı.

İlk olarak 1989 yılında yayın hayatına başlayan Cops, ABD telezivyon tarihinin en uzun soluklu televizyon programlarından biriydi. (DIŞ HABERLER)