Rusya: Libya'nın geleceğine Mısır'ın girişimi üzerinden karar verilmeli

Rusya Dışişleri Bakanlığı, 'Libya'da siyasi çözümün Mısır tarafından geçtiğimiz hafta açıklanan plan doğrultusunda bulunması gerektiği' yönünde bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Mısır'ın Libya için sunduğu barış girişimi, ülkenin geleceğine karar verilecek ana forum olmalı" denildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Libya'daki iç savaş konusunda ülkenin komşusu Mısır tarafından sunulan ateşkes planına Rusya'dan destek geldi. Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Mısır'ın Libya için sunduğu barış girişimi, ülkenin geleceğine karar verilecek ana forum olmalı" denildi. Rus Dışişleri, Mısır'ın önerilerini 'kapsamlı' bulduklarını ve Libya'da savaşan taraflar arasında yürütülecek müzakerelerin temelini oluşturabileceğini belirtti.

PLANIN İÇERİĞİ NE?

Libya'da Birleşik Arap Emirlikleri ile birlikte General Halife Hafter'i destekleyen ülkelerden olan Mısır, cumartesi günü iç savaşın durmasını ve siyasi çözüm sağlanmasını öngören bir ateşkes girişimi başlattıklarını açıklamıştı. Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah Sisi, “Libya ile ilgili girişim, çatışmalara son vermeye yönelik olup yabancı militanların tahliyesi ve grupların silahsızlandırılması gibi koşullar içeriyor” demişti.

Sisi'nin planının, Libya'da üç bölgenin Başkanlık Konseyi’nde eşit olarak temsil edilmesi, Libya devlet kurumlarının birleştirilmesi ve anayasa beyannamesinin kabulü gibi maddeleri de öngördüğü belirtilmişti. (DIŞ HABERLER)

Mısır'dan Libya'da ateşkes girişimiMısır'dan Libya'da ateşkes girişimi

Etiketler libya Rusya mısır