ABD'de eylemciyi iterek yaralayan polislere darp suçlaması

ABD'de bir eylemciyi iterek başından yaralanmasına yol açan iki polis hakkında dava açıldı. Polislerin, "ayağı takıldı" iddiasına rağmen görüntülerde eylemcinin polis tarafından itildiği ve yere düştüğü görülüyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin Buffalo kentinde ırkçılık karşıtı protestoda 75 yaşındaki bir kişiyi iterek yere düşmesine ve yaralanmasına neden olan iki polis hakkında darp suçlamasıyla dava açıldı.

Euronews'in haberine göre, suçlamaları kabul etmeyen polisler tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

ABD'de George Floyd'un gözaltına alınırken polis tarafından öldürülmesinin ardından başlayan ırkçılık karşıtı eylemlerde Martin Gugino adındaki bir kişi yaralanmıştı. Polis, Gugino'nun ayağının takılması nedeniyle düştüğünü iddia etse daha sonra ortaya çıkan görüntüler olayın nasıl yaşandığını göstermişti.

POLİSLER SORUŞTURMAYI PROTESTO ETTİ

Görüntülerde Gugino'nun polis memurlarına yaklaştığı ve bir memurun itmesi sonucunda yere düştüğü görülüyor. Başından ağır darbe alan Gugino'nun kulağından kan akıyor.

Olayın ortaya çıkmasının ardından, söz konusu iki polis memuru açığa alınarak haklarında soruşturma başlatıldı. Memurların görev arkadaşları ise kararı protesto etmek için toplumsal olaylara müdahale biriminden ayrılmayı talep etti.