Soros: AB, İtalya gibi zayıf ülkelere yardım etmeli

Milyarder George Soros, korona virüsü krizinin Avrupa Birliği için bir tehdit unsuru olduğunu söyledi. İtalya'nın 'Avrupa'nın hasta adamı' olduğunu dile getiren Soros, 'Avrupa Birliği İtalya gibi zayıf ülkelere yardım etmeli' dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 89 yaşındaki milyarder George Soros, korona virüsü salgının Avrupa Birliği'nin (AB) ayakta kalıp kalmaması konusunda önemli bir tehdit oluşturduğunu söyledi. Soros, AB'nin İtalya gibi 'zayıf' üye ülkelere yardım etmek için sürekli tahvil uygulamasına gitmesi gerektiği uyarısında bulundu.

Gazetecilerin sorularını internet üzerinden cevaplayan Soros, "AB bunu şimdi yapmayı düşünmezse, belki de karşı karşıya kaldığı sorunları atlatamayacak." dedi. Soros, "Bu teorik bir ihtimal değil, trajik bir gerçek olabilir" ifadelerini kullandı.

'AVRUPA'NIN HASTA ADAMI'

Soros, korona krizini Euro Bölgesi'nde ekonomiye verdiği zararın uzun süreceğini söyleyen Soros, İtalya'nın 'Avrupa'nın hasta adamı' olduğunu dile getirdi.

'VERGİLER YÜKSELTİLEBİLİR'

Soros, AB'nin bu tür bir borçlanma için kredi notunu 'AAA' olarak koruması gerektiğini, çözüm olarak vergi arttırımına gidilebileceğini ifade etti. 'İtalyasız Avrupa Birliği düşünebiliyor musunuz?' diyen Soros, İtalya'nın Covid-19'dan en çok etkilenen ülkelerin başında geldiğini belirtti. (Kaynak: euronews)