Atina'da Akropolis kapılarını ziyaretçilere açtı

Kısıtlayıcı önlemlerin hafifletildiği Yunanistan'ın başkenti Atina'da Akropolis kapılarını ziyaretçilere açtı. Sıcak havanın da etkisini göstermesiyle ülkede plajlar da dolmaya başladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsüyle mücadele kapsamında alınan kısıtlayıcı tedbirlerin kademeli olarak hafifletildiği Yunanistan'da turistik yerler, plajlar ve ibadethaneler yeniden açılıyor. Ülke genelinde etkisini gösteren sıcak havayla beraber başkent Atina'da bulunan Akropolis'in de kapılarını ziyaretçilere açtı.

Atina'da Akropolis'i ziyaret edenlerden biri olan Yunanistan Cumhurbaşkanı Ekaterini Sakellaropoulou, "Bugün, güneşin altında mermerlerin parladığı Akropolis'i ziyaret ettim" dedi. Ziyaretçilerin 1 buçuk metre mesafeyle dolaşmasına izin verilen Akropolis'te, çalışanlar maske ve yüz siperleri kullandı.

Atina, Yunanistan

Cumartesi günü plajların ve pazar günü ibadethanelerin açıldığı ülkede, tedbirlerin hafifletilmesiyle devam eden süreç kapsamında bugün ülkenin iki büyük adası Girit ve Eğriboz Adalarına seyahate izin verilecek, alışveriş merkezleri, hayvanat bahçeleri ve spor salonları açılacak.

'YUNANİSTAN GÜVENİLİRLİK KAZANDI'

4 Mayıs'ta tedbirlerin hafifletilmeye başlandığı Yunanistan'da Kültür Bakanı Lina Mendoni, "Yunanistan korona virüsü kriziyle mücadelede güvenilirlik kazandı. Bu, turizm sektörünün dinamik bir şekilde açılmasını sağlayacak değerli bir başarı" dedi. (DIŞ HABERLER)