Güney Kore'de 'gece kulübü vakaları' artıyor

Güney Kore'de gece hayatıyla bilinen Itaewon bölgesindeki korona virüsü vakaları artıyor. Yetkililer, 'gece kulübü vakalarının' tespit edilmesi için kredi kartı ve GPS verilerinin incelendiğini duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Güney Kore'nin başkenti Seul'da, korona virüsü tedbirlerinin hafifletilmesi sonrası açılan bar ve gece kulüplerinden kaynaklı yeni vakalarda artış sürüyor. Gözler Seul'un gece hayatıyla tanınan Itaewon bölgesine çevrilirken, bar ve gece kulüplerinden kaynaklığı düşünülen vakaların sayısı 119'a yükseldi. Bu vakaların ikinci dalgaya neden olmasından endişe duyuluyor.

Korona virüsü salgınıyla mücadele kapsamında alınan kısıtlayıcı tedbirlerin hafifletilmesiyle beraber Güney Kore'de sosyal mesafe önlemleri hafifletilmiş, gece kulüpleri de dahil olmak üzere restoran, kafe ve eğlence mekanları kapılarını açmıştı. Tedbirlerin hafifletilmesinin ardından, gece kulübü vakalarında hızlı artış tespit edildi.

KREDİ KARTI KAYITLARI VE GPS VERİLERİ İZLENİYOR

Sağlık yetkilileri, gece kulübü vakalarını takip etmek ve kaynağını belirlemek için kredi kartı ve kişilerin şahsi telefonlarından alınan GPS kayıtlarını izliyor. Takip edilen kişilerden 25 yaşındaki okul sonrası öğretmeninin altısı öğrenci olmak üzere sekiz kişiye virüs bulaştırdığı tahmin ediliyor. Itaewon'da enfekte olan iki kişinin ise kiliseye gittiği ve bu nedenle Incheon kentinde 700 kişinin karantina altında olduğu belirtildi.

'SOSYAL MESAFE KURALLARI GÖZDEN GEÇİRİLECEK'

Sağlık Bakanı Yardımcısı Kim Gang-lip, günlük vaka sayısının 50'nin altında ve vakaların yüzde 95'nin takip edilebilir olması halinde sosyal mesafe kurallarının yeniden sıkılaştırılmayacağını söyledi. Kim, "Şimdilik, mevcut yayılımın nasıl ilerlediğini izleyeceğiz ve sosyal mesafe kurallarını gözden geçireceğiz" dedi.

20 BİNDEN FAZLA KİŞİYE TEST YAPILDI

Seul Belediye Başkanı Park Won-soon ie GPS verileriyle takip edilen kişilerin yanı sıra toplamda 20 binden fazla kişinin korona virüsü testine tabi tutulduğunu duyurdu.

Bölgede salgını patlak vermesiyle beraber bazı gece kulüpleri ve barlar kapatıldı, okulların açılması ertelendi. (DIŞ HABERLER)