Fransa'da önlemler hafifletildi: Dükkanlar sekiz hafta sonra ilk defa açıldı

Fransa'da 17 Mart'tan bu yana süren kısıtlayıcı önlemler hafifletildi. Korona virüsüyle mücadele kapsamında alınan tedbirler kademeli olarak kaldırılırken çalışanlar işbaşı yaptı, ilkokullar kapılarını haftalar sonra tekrar açtı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsü nedeniyle 26 binden fazla kişinin öldüğü Fransa'da salgınla mücadele kapsamında alınan kısıtlayıcı önlemler hafifletildi. Sekiz haftadan sonra ilk defa dükkanlar ve mağazalar açıldı.

RESTORANLAR HAZİRANA KADAR KAPALI KALACAK

17 Mart'tan bu yana 67 milyon insanın karantinada olduğu Fransa'da, kısıtlayıcı önlemler kademeli olarak kaldırılıyor. Sokağa çıkmak için vatandaşların doldurması gereken izin formu zorunlu olmaktan çıkarılırken, çalışanların işbaşı yapabilmesi için anaokulu ve ilköğretim okulları açıldı.

Sınıf kapasiteleri 15 öğrenciyle sınırlı tutulurken, ortaokullarda maske takmak zorunlu kılındı. Ancak restoranlar, barlar, plajlar ve sinema salonları gibi kamusal alanların haziran ayına kadar kapalı kalması öngörülüyor.

Kıyafet mağazaları önünde kuyruk oluştu.

'HERKES GERGİN'

Kuaför salonları, mağazalar ve kütüphanelerde çalışanlar işbaşı yaparken, park ve bahçeler de açıldı. Saatler 00.01'i gösterdiğinde kuaför dükkanını haftalar sonra ilk defa açan Marc Mauny, "Herkes biraz gergin. Nereye doğru ilerlediğimizi bilmiyoruz ama gidiyoruz" dedi.

La Defense

Başkent Paris'in finans bölgesi La Defense'in, birçok insan evden çalışmaya devam ettiği için büyük ölçüde sakin olduğu görüntülere yansıdı ancak Şanzelize Bulvarı'nda trafik gece yarısı itibariyle akmaya başladı. Paris'te toplu taşımada ise maske takmak zorunlu kılınırken, seyahat edenler sosyal mesafe kurallarına uymaları için uyarıldı. (DIŞ HABERLER)