Rusya'da vaka sayılarında rekor artış: İran'ı da geçti

Rusya'daki korona virüsü salgınının yayılma hızı giderek yükseliyor. Ülkede son 24 saatte hem vaka hem ölü sayılarında rekor artış kaydedildi. Toplam vaka sayısının 93 bini aşmasıyla, Rusya Çin'in ardından İran'ı da geçti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsünün geç yayılmaya başladığı ülkelerden biri olan Rusya'da son bir günde hem vaka sayılarında, hem ölümlerde rekor bir artış kaydedildi. Rusya'da son bir günde 6 bin 411 yeni vaka tespit edilmesiyle, toplam sayı 93 bin 558'e yükseldi.

Son verilerle beraber Rusya, salgından en çok etkilenen sekiz ülke arasına girdi. Vaka sayılarında dün salgının merkezi Çin'i geçen Rusya, bugün de İran'da kaydedilen sayıyı aşmış oldu.

Rusya'da son 24 saatte gerçekleşen ölüm de günlük bir rekor kırdı. Ülkede son bir gün içinde 72 kişi virüs nedeniyle öldü, toplam ölü sayısı 867'ye yükseldi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, bugün ülkedeki korona virüsü salgınıyla ilgili yeni bir açıklama yapması bekleniyor.

İRAN'DA 71 KİŞİ ÖLDÜ

İran Sağlık Bakanlığı, son 24 saat içinde korona virüsü nedeniyle 71 kişinin öldüğünü açıkladı. İran'da ölü sayısı 5 bin 877'ye, vaka sayısı 92 bin 584'e yükseldi.

AVUSTURYA'DA KISITLAMALAR HAFİFLETİLECEK

Avusturya Sağlık Bakanı Rudolf Anschober, 30 Nisan'dan itibaren karantina önlemlerinin hafifletileceğini duyurdu. Sosyal mesafe kurallarına uymak şartıyla, en fazla 10 kişiden oluşan grupların bir araya gelmesine izin verilecek.

Avusturya'da vaka sayısı 15 bin 256'ya, ölü sayısı 549'a yükseldi.

ULUSAL İSTATİSTİK OFİSİ: İNGİLTERE'DE ÖLÜ SAYISI DAHA FAZLA

Ulusal İstatistik Ofisi (ONS), İngiltere ve Galler'de virüs kaynaklı ölüm oranının, 17 Nisan itibariyle hükümet tarafından açıklanan hastane ölümlerinin sayısından yüzde 35 oranında daha fazla olduğunu duyurdu.

ONS, ölüm raporlarına göre 21 bin 21 bin 284 kişinin virüs nedeniyle öldüğünü tespit etti. Hükümetin yayınladığı hastane ölümleri verilerine göre, bu sayı 13 bin 917 olarak kaydedilmişti. (DIŞ HABERLER)

Rusya'daki vaka sayısı Çin'i geçtiRusya'daki vaka sayısı Çin'i geçti