Merkel'in tepesi attı, tartışmaları 'orji'ye benzetti

Temkinli ve dengeli siyasi diliyle tanınan Almanya Başbakanı Angela Merkel, korona virüsü salgını nedeniyle alınan önlemlerin bir an evvel kaldırılması talepleri karşısında 'ağzını bozdu'. Merkel, Almanya'nın bir an evvel açılmasına dair tartışmaları 'orji'ye benzetti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsüne karşı başarılı stratejisiyle örnek gösterilen Almanya'da hayat bu hafta normale dönmeye başlasa da, daha fazla işyerinin açılması için çağrılar dinmiyor. Ülke çapında federal hükümete daha hızlı bir açılım için baskı artarken, böyle bir adımın salgına karşı başarıyı tersine çevireceğini düşünen Başbakan Angela Merkel'in de tepesi attı. Siyaset hayatında dengeli ve temkinli bir dil kullanmasıyla tanınan Merkel, her yerde yapılan bu tartışmaları bir 'orji'ye benzetti.

'TARTIŞMA ORJİSİ YAŞANIYOR'

Merkel, partisi Hristiyan Demokrat Birlik'in (CDU) toplantısında yaptığı konuşmada, 'açılım tartışması orjisi' yaşandığını söyleyerek şikâyet etti. Almanya Başbakanı, sosyal mesafe kurallarının çok hızlı gevşetilmesi sonucunda ülkedeki enfeksiyon hızının yeniden artışa geçmesinden endişe duyduğunu anlattı.

BILD: KONTROLSÜZ TARTIŞMALARA ÖFKELENDİ

Bu sözleri 'Merkel açılma konusundaki tartışma orjilerinden şikâyetçi' manşetiyle veren Bild gazetesi de, Başbakan'ın bu ifadeyi 'Almanya'nın, kısıtlamaları nasıl kaldıracağı konusunda özellikle de yüksek riskli bölgelerde yapılan kontrolsüz tartışmalara öfkelendiğini' anlatmak için kullandığını yazdı.

ALMANYA'DA NERELER AÇILDI?

Avrupa'nın en büyük ekonomisi olan Almanya, korona virüsü salgınında en çok vakaya sahip olan beşinci ülke konumunda. Almanya bununla birlikte, yaygın test ve erken izolasyon politikasıyla, ölüm oranını düşük tutmayı başardı.

Ülkede bugün, araba ve bisiklet satıcıları ile kitapçılarında da aralarında bulunduğu bazı dükkanlar açılmaya başladı. Ancak Merkel'in geçtiğimiz hafta eyalet yöneticileriyle yaptığı bu anlaşmayı ekonomik açıdan yeterli bulmayan kesimler, daha fazla iş yerinin açılmasını talep ediyor. (DIŞ HABERLER)