Katil profesör tahliye istedi: Doktora ihtiyaç var

ABD'de eski erkek arkadaşını bıçaklayarak öldürmekten hüküm giyen mikrobiyoloji profesörü Wyndham Lathem, korona virüsü salgını nedeniyle tahliye talep etti. Lathem hem salgın nedeniyle ülkede doktor ihtiyacı olduğunu, hem de korona virüsü semptomları gösterdiğini öne sürdü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin Illinois eyaletinde yaşayan ve 2017'de erkek arkadaşı Trenton Cornell-Duranleau'yu bıçaklayarak öldürdüğü için tutuklanan ve yargılanan 46 yaşındaki mikrobiyoloji profesörü Wyndham Lathem, korona virüsü salgını nedeniyle doktor ihtiyacı bulunduğunu belirterek 1 milyon dolarlık (yaklaşık 6 milyon 796 bin 460 TL) kefalet karşılığında tahliye olmayı talep etti.

Lathem ayrıca davasına bakan hakime pandemi nedeniyle kendi hayatının da risk altında olduğunu söyleyerek tahliyesinin zaruri olduğunu belirtti. Lathem'ın talebine Kuzey Carolina Üniversitesi Mikrobiyoloji ve İmmünoloji Başkanı William Goldman'den de destek geldi. Goldman, mahkeme heyetine gönderdiği mektupta "Geçmişi ve deneyimleri göz önünde bulundurulduğunda, Dr. Lathem, Kovid-19 pandemisini anlamayı amaçlayan çalışmalara tavsiyelerde bulunmak ve katılmak için çok uygundur.Bu dünya krizi sırasında mümkün olduğunca çok uzmandan yararlanmak mantıklı olacaktır" ifadelerini kullandı.

'SEMPTOM GÖSTERİYOR'

Lathem'in avukatı Adam Sheppard ise, müvekkilinin cuma günü hafif korona virüsü semptomları gösterdiğini belirterek, Lathem'e tutuklanmadan önce başarılarından dolayı ABD Hastalık Kontrol Merkezleri tarafından ölümcül patajonlerin incelendiği labaratuarlara giriş izni verildiğin de ifade etti.

Ancak Chicago Sun-Times'a göre, Lathem'in talebi mahkeme tarafından reddedildi.

NE OLMUŞTU?

26 yaşında bir kuaför olan Duranleau, 27 Temmuz 2017'de Lathem'in lüks apartman dairesinde ölü bulunmuştu. Polis, Lathem'in Duranleau'yu 47 bıçak darbesiyle öldürdüğünü açıklamıştı. Hakkında tutuklama emri çıkan Lathem, ülkedeki tüm gazetelerin manşetlerinde yer alırken, Kuzeybatı Üniversitesi’nin Feinberg Tıp Fakültesi'ndeki görevinden de men edilmişti.

Araştırmayı derinleştiren polisler, ikilinin sosyal medyada tanıştıklarını ve 'cinayet içeren cinsel fanteziler' hakkında konuştuklarını belirlemişti. Lathem'in cinayeti gerçekleştirirken Oxford Üniversitesi'nin finans bölümünde görevli olan arkadaşı Andrew Warren'den yardım aldığı ortaya çıkmış, Warren hakkında soruşturma başlatılmıştı.

Pazar günü, polis yetkilileri bölgedeki hapishanede kalan 306 tutuklu ve 218 hapishane personelinin korona virüsü testinin pozitif çıktığını, iki tutuklunun ise virüs nedeniyle öldüğünü açıklamıştı. (Kaynak: Sputnik)