Oprah Winfrey yardım kuruluşlarına 10 milyon dolar bağış yaptı

ABD'li sunucu Oprah Winfrey, korona virüsü salgınıyla mücadele eden yardım kuruluşlarına 10 milyon dolar bağışta bulundu. Winfrey'in bağışladığı 10 milyon dolar, çeşitli yardım kuruluşlarına bölünecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'li televizyon programı sunucusu Opray Winfrey, korona virüsüyle mücadele kapsamında 10 milyon dolarlık (yaklaşık 67 milyon 315 bin TL) bağışta bulundu.

Winfrey, Instagram paylaşımında, "Yardım kuruluşlarının yaptıklarından çok etkilendim" dedi. Winfrey'in yaptığı bağışın 1 milyon dolarlık kısmı, Leonardo DiCaprio ve Apple'ın kurduğu Amerika Gıda Fonu'na gidecek, 9 milyon dolar ise çeşitli yardım kuruluşları arasında bölünecek.

SANATÇI VE SPORCULARDAN KORONA YARDIMLARI

Daha önce oyuncu Blake Lively ve eşi Ryan Reynolds, Feeding America ve Food Banks Canada isimli kuruluşlara 1 milyon dolarlık bağış yapmıştı. "Böyle zamanlarda birlik olmak gerekiyor" diyen İtalyan tasarımcı Donatella Versace ise, Milano'da bir hasteneye 200 bin dolarlık yardım yaptı. Sanatçı Rihanna'nın kurduğu vakıf Clara Lionel Vakfı da çeşitli yardım kuruluşlarına 5 milyon dolarlık bağışta bulundu.

Breaking Bad oyuncuları Aaron Paul ve Bryan Cranston da, kendi içki şirketleri Dos Hombres'in gelirinin yüzde 30'unun işsiz kalan barmenler için ABD Barmenler Birliği'ne bağışlanacağını duyurdu.

Ünlü tenisçi Roger Federer de eşiyle beraber İsviçre'de yardıma ihtiyacı olan ailelere toplamda 1 milyon dolarlık yardım sağladı. Taylor Swift ise kendisine ulaşan ve korona virüsünden etkilenen kişilere 3 bin dolar yardım göndermenin yanı sıra, Dünya Sağlık Örgütü'ne de bağış yaptı. (DIŞ HABERLER)