Mülteciler için AB'ye korona çağrısı: Yunan adalarındaki kamplar tahliye edilmeli

Avrupa Parlamentosu, korona virüsü salgını nedeniyle Yunan adalarındaki mültecilerin tahliyesi edilmesi için Avrupa Birliği'ne mektup yazdı. Mektupta, elektrik ve suya erişimin kısıtlı olduğu kamplarda kalan insanların salgın nedeniyle tehlikede olduğu ifade edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  Avrupa Parlamentosu'nun (AP) Sivil Özgürlükler, Adalet ve İçişleri Komitesi (LIBE), korona virüsü salgını karşısında Yunan adalarındaki 42 bin mülteci için 'acilen önlem alınması gerektiğini' duyurdu. AP, Avrupa Birliği (AB)'ne, mülteci kamplarında iltica bekleyen mültecilerin tahliye edilmesi için çağrıda bulundu.

Adalarda ilk korona virüsü vakası mart ayının başında Midilli'de tespit edildi. Avrupa Parlamentosu üyeleri, virüsün yayılması halinde binlerce kişinin etkileneceğine ve toplumun sağlığını genel olarak etkileyebileceğine dikkat çekti. Mülteci kamplarında hali hazırda, elektrik ve suya erişim oldukça kısıtlı.

Kamplarda kalan mültecilerin bir an önce tahliye edilmesi için yazılan mektupta, Midilli'deki Moria mülteci kampında yalnızca altı adet yoğun bakım yatağının bulunduğu aktarıldı. 2 bin kişilik kapasitesiyle Moria kampında en az 20 bin mülteci kalıyor.

İspanyol sosyalist parlamento üyesi Juan Fernando López Aguilar ise "Kamplarda kalan insanların sağlık durumları mevcut koşullardan ötürü tehlike altında. Karantina veya sosyal mesafe şansları yok ve hijyenik koşulların sağlanması mümkün değil" ifadelerini kullandı. (DIŞ HABERLER)