Uruguay'da virüsü yayan 'sosyetik' kadına büyük öfke

Güney Amerika ülkesi Uruguay'da korona virüsü vakalarında bir anda artış yaşandı. Vakaların izi sürülünce, İspanya'dan döndüğü gün 500 kişilik bir düğüne giden ve dıaşrıda gezmeye devam eden bir kadına ulaşıldı. 'Uruguay sosyetesi'nin üyesi olduğu belirtilen kadına, kendi arkadaşları da tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsü salgınının önünü almaya çalışan ülkelerde, virüsün yayılmaya başladığı ilk noktalar tespit edilerek birbirleriyle temas kurduğu belirlenen kişilere tek tek test yapıyor. Güney Kore'de ülke çapına yayılmanın kaynağında gizli bir Hıristiyan tarikatının, Malezya'daysa dünya çapından 16 bin kişinin katıldığı bir İslami konferans bulunuyor.

VAKALARIN EN AZ DÖRTTE BİRİ DÜĞÜNDEN YAYILDI

Şu ana dek 50 vakanın tespit edildiği Güney Amerika ülkesi Uruguay'da ise İspanya'dan döndüğü gün kendini izole etmek yerine 500 kişilik bir düğüne giden 'sosyetik' bir tasarımcı hedef tahtasına oturtuldu. Zira ülkedeki 79 vakanın en az 20'sinin bu düğünden çıktığı tespit edildi.

'84 YAŞINDAKİ ANNEMLE YEMEK BİLE YEDİM'

7 Mart günü İspanya'dan döndükten sonra başkent Montevido'daki düğüne giden Carmela Hontou "84 yaşındaki annemle yemek bile yedim" diyerek kendini savunurken, yakın arkadaşlarının da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi sosyal medyada öfke dolu mesajlar paylaşıyor.

Korona testi pozitif çıkan Hontou ise yerel basına verdiği demeçlerde kendini savunmaya çalışıyor. Yurtdışından dönünce karantina tedbiri almaması konusunda, "Bu çok saçma. Hem o uçakta kaç kişinin geldiğini biliyor musunuz?" diyen Hontou, hasta olduğunu bilmediğini savundu. Hontou, ülkeye döndüğünde 84 yaşındaki annesiyle yemek yediğini, ertesi gün de kalabalık bir yerde öğle yemeğine gittiğini anlattı.

WHATSAPP MESAJLARI ÜLKEYE YAYILDI

Hontou'ya öfkeli kişilerin kaydettiği sesli WhatsApp mesajları ise Uruguay çapında yayılmış durumda. The Guardian'ın yerel basından derlemesine göre, Hontou'nun yakın arkadaşlarının da aralarında bulunduğu düğün davetlileri, öfke ve şaşınlık ifade ettileri mesajlar kaydetti.

Hontou'nun iki oğlunun da evine gidip geldiğinin ortaya çıkması sonrası yetkililer işlem başlattı.

Uzmanlar, 3.5 milyonluk nüfusu olan Uruguay'daki 50 vakanın orantısız biçimde yüksek olduğunu söylüyor ve komşu Arjantin'in 45 milyonluk nüfusuna rağmen sadece 79 vakaya sahip olduğuna dikkat çekiyor. (DIŞ HABERLER)