Korona virüsü İran ve İtalya'dan yayılıyor

Çin'de ortaya çıkan yeni tür korona virüsü Nijerya, Yeni Zelanda, Litvanya ve Belarus’a sıçradı. Bu ülkelerde tespit edilen vakaların İran ve İtalya merkezli olduğu açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 2 bin 800'den fazla kişinin ölümüne neden olan korona virüsü (Covid-19) dört ülkeye daha sıçradı. Nijerya’ya, Yeni Zelanda’ya, Litvanya ve Belarus’ta enfekte olduğu tespit edilen kişilerin İtalya veya İran'dan geldiği belirtildi.

NİJERYA, YENİ ZELANDA, LİTVANYA VE BELARUS'TA İLK TEŞHİS

  • Nijerya Sağlık Bakanı Dr. Osagie Ehanire, 25 Şubat'ta İtalya'nın Milano kentinden Lagos'a gelen bir İtalyan vatandaşında virüs tespit edildiğini belirtti. Ehanire, söz konusu kişinin Lagos'taki Bulaşıcı Hastalık Hastanesi'nde karantina altına alındığını açıkladı.
  • Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern de, 26 Şubat'ta İran'dan gelen 60 yaşlarındaki Yeni Zelanda vatandaşı bir kadında korona virüsü tespit edildiğini duyurdu. Kimliği açıklanmayan kadının Endonezya'nın Bali Adası’ndan aktarma yaparak ülkeye geldiği ve şu anda Auckland Şehir Hastanesinde tedavi gördüğü belirtildi.
  • Litvanya’da da, İtalya’dan döndüğü belirtilen bir kadında korona virüsüne rastlandı.
  • Belarus’ta da ilk korona virüsü vakası tespit edildi. Azerbaycan’dan gelen İranlı bir öğrencide virüs saptandığı belirtildi.

GALLER'DE İLK VAKA

  • Galler'de bir kişiye korona virüsü teşhisi konuldu. Birleşik Krallık'ta toplam vaka sayısı 19'a yükseldi.

KUVEYT'TE VAKA SAYISI ARTIYOR

  • Kuveyt Sağlık Bakanlığı, iki vakanın daha tespit edildiğini duyurdu. Enfekte olan iki kişinin İran'dan geldiği belirtildi. Kuveyt'te vaka sayısı 45'e yükseldi.

GÜNEY KORE'DE HIZLA YAYILIYOR

  • Güney Kore'de vaka sayısı 315'e yükseldi.

MOĞOLİSTAN DEVLET BAŞKANI KARANTİNADA

  • Moğolistan Devlet Başkanı Khaltmaagiin Battulga ve beraberindeki heyetin, Çin’e gerçekleştirdikleri seyahat sonrası ülkeye dönüşlerinde 14 günlük karantinaya alındığı açıklandı. 27 Şubat’ta Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile görüşen Moğolistan Devlet Başkanı ve beraberindeki heyet, görüşmeler sonrası ülkeye dönüşlerinde 14 günlük karantina altına alındığı aktarıldı. Karantina kararının ihtiyati tedbir olduğu belirtildi. (DIŞ HABERLER/Sputnik)