'Namaste Trump': Hindistan'da ABD Başkanı'na 100 bin kişilik karşılama

Hindistan'ın sağcı lideri Narendra Modi, ABD Başkanı Donald Trump'ın ziyareti için 100 bin kişilik bir tören düzenledi. Dünyanın en büyük kriket stadyumunu dolduran on binlerce Hintli, ABD Başkanı'nı 'Namaste Trump' yazılı şapkalarla karşıladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İki günlük resmi ziyaret için Hindistan'a giden ABD Başkanı Donald Trump, Gucerat eyaletinin Ahmedabad şehrindeki Motera Stadyumu’nun açılışında yaklaşık 100 bin kişiye hitap etti. Trump, "ABD ve Hindistan teröristleri durdurmak ve onların ideolojileriyle mücadele etmek için birlikte çalışmaya kararlıdır. Bu sebeple göreve başladığımdan beri yönetimim Pakistan ile sınırdaki terör örgütlerini bitirmek için çok olumlu şekilde çalışıyor" dedi.

Hindistan'ın sağcı lideri Narendra Modi, Trump'ı başkanlık uçağı Air Force One'dan inerken karşıladı. Ahmedabad şehrinde ise Trump, yüz binlerce kişinin katıldığı törenleri seyretti. ABD Başkanı, yüzlerine 'Trump maskesi' takan ve üzerine 'Namaste Trump' yazan pankartlarla karşılandı.

.

Trump, ABD'nin gezegendeki en iyi ve en korkulan askeri teçhizatı Hindistan'a sunmayı dört gözle beklediğini belirterek, Yeni Delhi yönetimiyle yaklaşık 3 milyar dolarlık savunma anlaşması imzalayacaklarını söyledi.

ABD'nin, savunma alanında Hindistan'ın önde gelen ortağı olması gerektiğine inandığını ifade eden Trump, "Birlikte egemenliğimizi, güvenliğimizi savunacağız, özgür ve açık Hint-Pasifik bölgesini çocuklarımız ve gelecek birçok nesil için koruyacağız" dedi. (DIŞ HABERLER/AA)

Etiketler Trump ABD Hindistan Modi