İran'da korona virüsü salgını: Hangi önlemler alındı?

Korona virüsünün yayıldığı İran'da hangi önlemler alındı? Virüs komşuya nasıl bulaştı? İşte İran'daki son gelişmeler...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsü nedeniyle ölü sayısının sekize yükseldiği komşu İran'da önlemler artırılıyor. 14 eyalette okullar, üniversiteler ve kültürel merkezler en az iki günlüğüne kapatıldı. Yetkililer, virüsün ilk görüldüğü kutsal Kum kentine seyahat edilmemesi konusunda halkı uyardı.

SAĞLIK BAKANI: BİR TÜCCARDAN BULAŞTI

Vaka sayısının 43'e yükseldiği ülkede, virüsü İran'a taşıyan ilk kişinin Çin'i ziyaret eden bir tüccar olduğu belirtiliyor. İran Sağlık Bakanı Said Namaki, "Virüs Kum kentine Çin'den geldi. Virüsten ölen Kumlu bir tüccar düzenli olarak Çin'i ziyaret ediyordu. İki ülke arasındaki uçuşların iptal edilmiş olmasına rağmen, İran'a aktarmalı olarak geldi" dedi. İranlı bakan halka da, Şii hacıların kutsal addettiği Kum kentine gidilmemesi için çağrıda bulundu.

TAHRAN'DA BİRÇOK DÜKKAN KAPALI

Kum ve başkent Tahran'ın da dahil olduğu bir dizi kentte okullar en az salı gününe kadar kapatılırken, Tahran Belediye Bakanı Piruz Hanaçi durumun kötüleşmesi halinde belediye çalışanlarının evden çalışmasının gerekebileceğini söyledi. Tahran'da çok sayıda dükkanın kapalı olduğu, maske bulmanın zorlaştığı ve sokaklardaki insan sayısının da azaldığı belirtiliyor.

Çok sayıda futbol maçı iptal edilirken, kamusal alandaki çeşmelerin kapatıldığı, bazı bölgelerde otobüslerin dezenfekte edildiği de gelen haberler arasında. Okullarda da dezenfektasyon yapıldığı belirtiliyor.

İran'da korona virüsünden ilk ölüm, ilk vakaların da açıklandığı çarşamba günü gerçekleşmişti. Ülkedeki vaka sayısının çok daha fazla olduğu iddia edilirken, Irak, Pakistan ve Türkmenistan İran sınırlarını kapatmıştı. Türkiye de sınır kapama kararını bugün açıkladı. (DIŞ HABERLER)

Türkiye korona virüsü nedeniyle İran sınırını kapattıTürkiye korona virüsü nedeniyle İran sınırını kapattı