Hafter Rusya'dan 'siyasi çözüm' mesajı verdi, Sarraj garanti istiyor

Libya'da Hafter güçlerinin Trablus limanında bir Türk gemisine saldırmasının ardından gerilim yeniden yükseliyor. Türkiye'nin desteklediği Trablus hükümeti, ateşkes masasına geri dönmek için uluslararası aktörlerden 'güçlü bir sinyal' istediğini söyledi. General Halife Hafter ise Moskova'dan siyasi çözüm mesajı verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Libya'daki iç savaşta gerilim bir kez daha tırmanıyor. Doğu güçlerini temsil eden General Halife Hafter'in Trablus limanında bir Türk gemisini silah taşıdığı gerekçesiyle hedef alması sonrasında, ateşkes masasından kalkan Feyaz Sarraj hükümeti uluslararası garanti istedi.

Sarraj, Hafter güçlerinin devam eden saldırılarının ateşkes görüşmelerine zarar verdiğini söylerken, masaya dönmek için önce uluslararası aktörlerden 'güçlü bir sinyal' istediğini söyledi.

HAFTER ŞOYGU'YLA GÖRÜŞTÜ

Hafter ise Moskova'ya giderek Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu'yla görüştü. Trablus'taki hükümete karşı savaşan Ulusal Ordu'nun başındaki General Halife Hafter ile Şoygu'nun görüşmede, 'Libya'daki krizin sadece siyasi yoldan sona erdirilebileceğini' kabul ettiği belirtildi.

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "19 Şubat'ta, Rusya Federasyonu Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile Libya Ulusal Ordusu Komutanı Mareşal Halife Hafter bir görüşme gerçekleştirmiştir. Tarafların görüşmesinde Libya'daki durum ele alınmıştır" denildi. Açıklamaya göre, görüşmede Berlin'deki Libya Konferansı kapsamında alınmış olan kararların yerine getirilmesi gerektiği teyit edildi.

Rusya Savunma Bakanlığı açıklamasında, Şoygu ile Hafter'in, Libya'daki krizin sona erdirilmesinin sadece siyasi yollarla mümkün olduğunu, bunun başka bir alternatifinin bulunmadığı kabul ettikleri kaydedildi. Bunun yanında, tarafların, Libya'nın bağımsızlığı, birliği ve toprak bütünlüğüne bağlı olunduğu belirtildi. (DIŞ HABERLER, Sputnik)