Japonya'da Çıplaklar Festivali'ne binlerce erkek katıldı

Japonya'nın Okayama şehrinde bir araya gelen binlerce çıplak erkek, 'iyi bir servete sahip olmak için' birbirleriyle yarıştı. Saidaiji Kannonin Tapınağı'nda 500 yıllık festivalde buluşan erkekler, soğuk suyun içinde saatlerce kaldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Japonya'da refahı ve doğurganlığı kutlamak için her yıl düzenlenen Çıplak Festivali'nde bu sene de binlerce erkek Saidaiji Kannonin Tapınağı'nda buluştu. Geleneksel 'Hadaka Matsuri' fetivalinde, on binlerce çıplak erkek Japonya'nın Honshu adasının güneyindeki Okayama şehrinde bir araya geldi.

Hadaka Matsuru festivalinde 'fundoshi' denen peştemalleri giyen erkekler, hasat, refah ve doğurganlığı kutladı. Bir araya gelen binlerce erkek iki saat boyunca koşarak birbirleriyle yarıştı.

.

Soğuk suyun içinde tapınak etrafında 1-2 saat boyunca koşan erkekler, daha sonra rahiplerin kalabalığa doğru attığı 20 santimetre uzunluğundaki 100 çubuğu yakalamaya çalıştı. 500 yıl önceye dayanan ritüelde efsaneye göre, çubuğu yakalayan kişi bir yıl boyunca iyi bir servete sahip oluyor. (DIŞ HABERLER)