Venezuela'da 'çerezli' Guaido protestosu

Venezuela'da kendini geçici devlet başkanı ilan eden sağcı siyasetçi Juan Guaidó, seyahat yasağına rağmen çıktığı 'dünya turundan' döndü. Havalimanında, Guaidó 'vatan haini' sloganlarıyla karşılandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Venezuela'da kendini geçici devlet başkanı ilan edip Nicolas Maduro'nun sosyalist hükümetine meydan okuyan sağcı siyasetçi Juan Guaidó, uluslararası destek arayışıyla çıktığı dünya turunun dönüşünde sert protestolarla karşılandı. Başkent Caracas'taki havalimanında toplanan yüzlerce Maduro destekçisi, Guaidó'yu 'faşist' ve 'vatan haini' gibi sloganlarla karşıladı.

Bir gösterici "Faşist!" diye bağırdığı Guaidó'yu gömleğinden çekiştirirken, ABD'nin yaptırım uyguladığı Venezuela havayolu şirketi Conviasa üniforması giyen bir kadın da muhalif siyasetçinin üzerine çerez ve su attı. Havalimanında, iki tarafın destekçileri arasında da arbede yaşandı.

.

Venezuela'ya varmadan önce, Guaido'yu karşılamaya gelen milletvekillerini güvenlik güçleri durdurdu. Bolivarcı Ulusal Muhafız Birliği (GNB) ve milletvekilleri, otobüslerden inip havalimanına yürümek zorunda kaldı.

.

36 yaşındaki Guaidó, hükümetin kendisine seyahat yasağı getirmesine rağmen Kolombiya, Avrupa, Kanada ve ABD'yi kapsayan bir 'dünya turuna' çıkmıştı. (DIŞ HABERLER)