İngiltere, Hizbullah'ın siyasi kanadını da yaptırım listesine aldı

İngiltere'de Lübnan'da faaliyet yürüten Hizbullah'ın siyasi kanadını terör örgütü listesine ekledi ve yaptırım kararı aldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere, Lübnan'daki Hizbullah örgütüne yönelik yaptırımları örgütün tamamını içine alacak şekilde genişletti.

İngiltere Hazine Bakanlığı'nın yaptırım uygulanan terör örgütleri listesine Hizbullah'ın siyasi kanadı da eklendi. Daha önce sadece silahlı kanadına yaptırım uygulanan Hizbullah'ın, Cihad Konseyi ve Dış Güvenlik Birimi dahil tüm yapılarının yeni listede yer aldığı görüldü.

Lübnan'da 1982'de İsrail işgaline karşı kurulan Hizbullah örgütü, Lübnan siyasetinde de etkili. 128 koltuklu Lübnan parlamentosunda 13 vekille temsil edilen Hizbullah, kabinede de iki bakanlığa sahip.

Hizbullah'ın askeri ve siyasi kanatları arasında ayrım yapan İngiltere, Hizbullah'ın siyasi kanadını 25 Şubat 2019'da İçişleri Bakanlığı'nın terör örgütleri listesine dahil etmişti.

Suriye'deki iç savaşa Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad lehine dahil olan Hizbullah'ın Orta Doğu'yu istikrarsızlaştırmaya çalıştığını savunan dönemim İngiltere İçişleri Bakanı Sajid Javid "Hizbullah Orta Doğu'daki kırılgan durumu istikrarsızlaştırma girişimlerini sürdürüyor ve biz artık, yasaklı askeri kanadı ve siyasi partisi artık ayrım yapamıyoruz" demişti. (LONDRA/AA)

Hizbullah'ın kalbindeki komünist kasaba: Eylemin yıkılmayan çadırı Kfar RoumanneHizbullah'ın kalbindeki komünist kasaba: Eylemin yıkılmayan çadırı Kfar Roumanne