Yanardağ kül püskürtürken evlendiler

Filipinler'de bir çift, Taal Yanardağı'nın kül püskürttüğü sırada evlendi. Arka planda duman yükselirken devam eden düğünün fotoğrafçısı Randolf Evan "Herkes şaşırtıcı derecede sakindi" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Filipinler'de bir çift, Taal Yanardağı kül püskürtürken düğünlerine devam etti. Filipinler'in başkenti Manila'ya yaklaşık olarak 70 kilometre uzaklıktaki Taal Yanardağı'nın kül püskürtmeye başladığı sırada, Chino Vaflor and Kat Bautista Palomar 16 kilometre uzaklıkta başladıkları düğünlerini yarıda kesmedi.

Bu görüntüler, düğünün fotoğraflarını çeken Randolf Evan'ın kameralarına yansıdı. Evan "Bir taraftan çalışırken diğer taraftan sosyal medyadan yanardağ ile ilgili gelişmeleri takip ediyorduk" dedi.

Fotoğraf: Randolf Evan

Düğünün ardından, yanardağ kül püskürtmeye, misafirler de eğlenceyi sürdürmeye devam etti. Evan "Üzerimize kül yağıyordu, ama saat ilerleyene kadar endişe verici değildi. Herkes şaşırtıcı derecede sakindi" dedi.

16 BİN KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

Başkent Manila ve Luzon adasında okullar ve işletmeler kapatılırken, 16 bin insan evini boşalttı. Yetkililer, Manila açıklarında Luzon adasında bulunan Taal Yanardağı'nın kül püskürtmesinin ardından gelebilecek patlama ihtimali için uyarıda bulunuyor. Olası bir patlamanın tsunamiye sebep olabileceği düşünülüyor.

Filipin Volkanoloji ve Sismoloji Enstitüsü'nden Maria Antonia "Yanardağın volkanik faaliyetindeki hız bizi şaşırttı. Magma tespit ettik, ancak henüz yüzeye ulaşmadı. Yine de tehlikeli bir patlama bekleyebiliriz" dedi. (DIŞ HABERLER)