Pompeo: Süleymani öldü, İran'la gerilimi azaltabiliriz

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo 'yalnızca Kasım Süleymani'nin ölümünü doğrulayabileceklerini' söyledi. Pompeo, açıklamalarında "İran'a karşı hiçbir şey yapmamanın getireceği sonuçlar çok büyük olurdu" ifadelerine de yer verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo Twitter'dan yaptığı açıklamada "İran ile gerilimi azaltmaya hâlâ bağlıyız" dedi. ABD Dışişleri Bakanı, Twitter'dan yaptığı paylaşımlarda şu ifadelere yer verdi:

"Bugün ABD Başkanı Donald Trump'ın Amerikalıların hayatına yönelik acil tehditlere yanıt olarak Süleymani'yi ortadan kaldırma kararını ele almak için Çin Politbüro üyesi Yang Jiechi'yle konuştum. Gerilimi azaltma taahhüdümüzü yineledim" ifadelerini kullandı.

İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab'la da konuştuğunu belirten ABD'li bakan, "Dominic Raab'la Kasım Süleymani'yi ortadan kaldırmak için savunma amaçlı yaptığımız eylem kararını konuştuk. Müttefiklerimizin İran Kudüs Güçleri'nin oluşturduğu tehditlerinin farkında oldukları için minnettarım. ABD, hâlâ gerilimi azaltma taahhüdüne bağlı" dedi.

Pompeo, Fox'a verdiği demeçte 'sadece Süleymani'nin ölümünü doğrulayabildiklerini' söyledi. ABD Dışişleri Bakanı şöyle devam etti: "İran'a karşı hiçbir şey yapmamanın getireceği sonuçlar çok büyük olurdu. İran'la savaşa girmek istemiyoruz ancak Amerikalıların hayatının riske atılmasını izlemeyeceğiz." (DIŞ HABERLER)