Lavrov: TürkAkım, 2-3 hafta içinde devreye alınacak

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, TürkAkım boru hattının 2-3 hafta içinde hizmete gireceğini söyledi. Lavrov, Kuzey Akım-2 projesinin de Amerikan yaptırımlarına rağmen gerçekleşeceğini kaydetti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, TürkAkım doğalgaz boru hattının 2-3 hafta içinde devreye alınacağını söyledi. Lavrov, Rus devlet televizyonu Pervıy Kanal'da (Birinci Kanal) konuk olduğu 'Bolşaya İgra' (Büyük Oyun) adlı programda ABD'nin TürkAkım ve Kuzey Akım-2 doğalgaz boru hattı projelerine yönelik Amerikan yaptırımlarını değerlendirdi.

Kuzey Akım-2 ve TürkAkım'ın inşa edileceğinden emin olduğunu belirten Lavrov, TürkAkım'ın 2-3 hafta içinde hizmete gireceğinin altını çizdi. Kuzey Akım-2 projesinin 'ABD'nin tüm tehditlerine rağmen gerçekleşeceğini' kaydeden Lavrov, "Öncelikle Avrupalıların kendi ticari çıkarını anladığından eminim. İkincisi, Avrupalılar uzun vadeli enerji güvenliği açısından projeye ilgi duyuyor" dedi.

'TRUMP'IN DÜŞÜNDÜĞÜNÜ SÖYLEMESİNİ BEĞENİYORUM'

Lavrov söyleşide, 'ABD Başkanı Donald Trump'ın ikili oynamayıp düşündüklerini direkt olarak söylemesini beğendiğini' de belirtti. Programda Lavrov'a, Washington'da bu ay Trump'la görüşmesinden edindiği izlenimler soruldu. Lavrov, "Trump, beni Mayıs 2017'de eski Dışişleri Bakanı Rex Tillerson döneminde de kabul etmiş ve Amerikan muhalefeti, bize gizli belgeler verildiğini öne sürerek bir casusluk skandalı yaratmaya çalışmıştı. Bu tamamen saçmalık ve aptallık. Elbette ABD Başkanı'yla Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le yaptığı görüşmeler sırasında da konuştuk" dedi.

Trump'ın uluslararası konuları, ikili ilişkilerle ilgili konuları görüşürken sergilediği tutumu 'beğendiğini' kaydeden Lavrov, "Trump, ikili oynamaktan kaçınıyor ve düşündüğünü direkt olarak söylemeye çalışıyor. Üst düzey politikacılar arasında buna pek fazla rastlayamazsınız ancak bu son derece yapıcı bir yaklaşım" ifadelerini kullandı. (Sputnik)