Oyuncu Hugh Grant hükümete karşı: Başbakan'a oy vermeyin!

Romantik komedilerdeki rolleriyle tanınan İngiliz oyuncu Hugh Grant, ülkesindeki kritik seçim gününde Başbakan Boris Johnson'a meydan okudu. Grant, Brexit yanlısı argümanların yalan olduğunu söyleyerek "Bunu Johnson da biliyor. Fakat işlerin başında kalmak için bedeli ne olursa olsun her şeyi yapmaya ve söylemeye hazır" dedi. Grant, "Polis gelip beni ihanetten tutuklayana kadar istediğimi söyleyeceğim" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere son yılların en kritik seçimi için sandık başına giderken, romantik komedilerde oynadığı rollerle tanınan ve Brexit sürecinde Avrupa Birliği yanlısı bir kampanyayı şahsen yürüterek siyasete 'bulaşan' Hugh Grant seçmenlere 'taktiksel oy verme' tavsiyesinde bulundu. Grant, seçim öncesi bir dizi televizyon programında dile getirdiği tavsiyesini, oylama gününde Independent gazetesi için soru-cevap şeklinde bir makale kaleme alarak yineledi.

Grant makalesinde, seçmenleri taktiksel oy kullanarak Brexit yanlısı Muhazafazakâr Parti yerine İşçi Partisi'ne oy vermeye çağırdı. İlk olarak "Sen kimsin ki, bize kime oy vereceğimizi söylüyorsun?" sorusunu yanıtlayan Grant, "Biliyorum. Ve buna katılıyorum. Özür dilerim" deyip şöyle devam etti: "Üç yıl önce neredeyse hepimiz gibi, ben de AB'yle ilişkimizle fazla ilgilenmiyordum. Fakat durduk yere ufukta bir referandum görününce, Brexit yanlılarının bazı sloganları karşısında şaşkına dönerek şehirli seçkin arkadaşlarımı da şaşırttım. Sonra okumaya başladım. Sonra endişelendim. Sonra da öfkelendim."

Brexit yanlılarının tezlerini 'yalan ve aleni sorumsuzluk' olarak niteleyen Grant, AB'den ayrılmanın ülke ekonomisine büyük zarar vereceğini düşünmeyen tek bir ekonomist olmadığını ekleyerek Başbakan Boris Johnson'a şu eleştiriyi yöneltti: "Bunu Boris Johnson da gayet iyi biliyor ve aynısını kendisi de söyledi. Fakat işlerin başında kalmak için bedeli ne olursa olsun her şeyi yapmaya ve söylemeye hazır."

Grant, Muhafazakâr Parti'nin Brexit sürecinde uzlaşma sağlanamayınca parlamentoyu askıya almasına da çok sert bir tepki gösterdi. Elde edilmesi için yüzlerce yıllık mücadele verilen demokratik özgürlüklerin askıya alınmasının kabullenilemez olduğunu yazan Grant, "[Brexit yanlısı siyasi stratejist] Dominic Cummings'in fermanlarına göre yaşamak istemiyorum... Hayatım boyunca burada yaşadım ve iyi bir çocuk olarak vergilerini ödedim. Dolayısıyla polis gelip beni ihanetten tutuklayana kadar istediğimi söyleyeceğim. Kimse dinlemek zorunda değil" tepkisini gösterdi.

Ünlü oyuncu, makalenin devamında Brexit sürecinin yeniden tartışmaya açılabilmesi için seçmenleri İşçi Partisi'ne oy vermeye çağırdı. (DIŞ HABERLER)