Ezidi kadın IŞİD'linin karşısında: Onurun var mı?

Irak'ta yayın yapan bir televizyon kanalı kendisine cinsel saldırıda bulunan IŞİD'li ile Ezidi genç kadını canlı yayına çıkardı. IŞİD'li kadının sözlerine karşı başını öne eğdi ve bir şey demeden dinledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Irak’ta IŞİD saldırıları sırasında cinsel saldırıya uğrayan Ezidi genç kadın Ashwaq Haci, kendisine karşı bu suçu işleyen IŞİD’li ile canlı yayında yüzleşti.

14 yaşındayken kendisine cinsel saldırıda bulunan IŞİD’li ile yüzleştiği sırada sesi titreyen Haci, "Bunu bana neden yaptın? Çünkü ben Ezidi'yim değil mi?" dedi. İraqi Media Network TV’de yayınlanan programda IŞİD’li ise genç kadının karşısında sürekli yere baktı. Haci bu duruma tepki göstererek, IŞİD’liden kendisine bakmasını istedi ve, “Senin bir kız kardeşin var mı? Hislerin var mı? Onurun var mı?” diye sordu.

Ancak sorular karşısında sessiz kalan IŞİD'li kafasını kaldırmadı. Ezidi genç kadın, “Hayatımı mahvettin. Senin çocuklarının yaşındaydım. Hayallerimi çaldın. Bugün adaletsizlik, kahır ve yalnızlık yaşamanın sırası sizde” dedikten sonra üzüntüden bayıldı. (Kaynak: Independent)

Etiketler Irak IŞİD Ezidi