Cezaevinden 1 milyon dolarlık dolandırıcılık yaptı

Nijerya, dört yıl önce ülkedeki en yüksek hapis cezasını alan bir dolandırıcının, cezaevinden en az 1 milyon dolarlık yeni bir dolandırıcılığa imza atmasını konuşuyor. Hope Olusegun Aroke'nin, cezaevindeyken 'kazandığı' parayla lüks bir araba ve evler aldığı ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Nijerya'da dört yıl önce dolandırıcılıktan 24 yıl hapis cezası alan ve en güvenlikli cezaevlerinden birinde kalan bir suçlunun, bu sırada 1 milyon dolarlık bir dolandırıcılığa imza attığı ortaya attı. Hope Olusegun Aroke'nin işbirliği içinde olduğu kişilerin yardımıyla cezaevinden uluslararası bir dolandırıcılık ağı kurabilmesi, gözleri ülkedeki yolsuzluğa çevirdi.

HASTANEDEN ÖZGÜRLÜĞE...

Nijerya'nın Ekonomik ve Finansal Suçlar Komisyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, ülkedeki azami hapis cezası olan 24 yıla çarptırılan Aroke, Lagos kentinde yüksek güvenlikli Kirikiri Cezaevi'nde tutuluyordu. Ancak burada internet bağlantısı ve telefonu vardı. Bir noktada, ayrıntısı basına açıklanmayan bir hastalık gerekçesiyle polis hastanesine yattı. Ancak burada geçirdiği süre boyunca otellerde konaklamasına, eşi ve çocuklarıyla görüşmesine, bazı sosyal etkinliklere de katılmasına izin verildi.

İKİ BANKA HESABI AÇTI

Aroke'nin hapiste olduğu varsayılan bu süreçte iki banka hesabı açabildiği, lüks bir araba ve evler satın aldığı da açıklandı.

GÖZLER CEZAEVİNE ÇEVRİLDİ

Komisyon yetkilileri, 2012'de Malezya'da öğrenci olduğu sırada kıtalararası bir dolandırıcılık ağı kurmaktan tutuklanan Aroke'nin cezaevinden aynı suçları işlediği sırada kimlerle işbirliği yaptığının araştırılacağını da duyurdu. Kirkiri Cezaevi ise henüz açıklama yapmış değil. (DIŞ HABERLER)