'Güvenli bölge' Almanya'yı böldü

Almanya'da Savunma Bakanlığı'nın Suriye'nin kuzeyi için önerdiği 'uluslararası kontrol altında güvenli bölge', Dışişleri Bakanlığı'nda karşılık bulmadı. Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, önerinin bazı rahatsızlıklar yarattığını, 'Türkiye'nin sahadaki başarısının kalıcı hale gelmemesi gerektiğini' söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Almanya'da Savunma Bakanı Annegret Kramp-Karrenbauer'in Suriye'nin kuzeyi için ortaya attığı 'uluslararası kontrol altında güvenli bölge' önerisi Dışişleri Bakanı Heiko Maas'tan kabul görmedi. Maas, 'Türkiye'nin sahada elde ettiği başarıyı kalıcı hale getiren bir güvenli bölgeye' karşı olduğunu söyledi.

Kramp-Karrenbauer'in önerisi hakkında müttefiklerinden kendilerine sorular geldiğini ve ilgili açıklamanın bazı rahatsızlıklar yarattığını söyleyen Maas, Alman Savunma Bakanlığı'nın teklifi hakkında daha fazla ayrıntıya ihtiyaç olduğunu belirtti.

Maas, Almanya'nın Suriye'deki ortaklarıyla yakın koordinasyon halinde olduğunu da ekledi.

Almanya Savunma Bakanı Annegret Kramp-Karrenbauer, sınır boyunca uluslararası kontrol altında tutulan bir güvenli bölge önermiş, Alman bakan, Türkiye ile Rusya'nın da katılacağı bu öneriyi NATO'ya sunacaklarını açıklamıştı. (DIŞ HABERLER)

Almanya'dan güvenli bölge için yeni öneri: NATO ve Rusya da katılsınAlmanya'dan güvenli bölge için yeni öneri: NATO ve Rusya da katılsın