Yunanistan'da ve Kıbrıs'ta harekat protesto ediliyor

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeydoğusuna yönelik başlattığı askeri harekata karşı Yunanistan ve Kıbrıs'ta protesto gösterileri düzenleniyor. Gösterilerde uluslararası toplumdan Suriye’deki gelişmeler karşısında sessiz kalmaması talep ediliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yunanistan ve Kıbrıs’ta yurttaşlar, sivil toplum kuruluşları ve siyasi partiler Suriye’nin kuzeydoğusunda son saatlerde vuku bulan gelişmelere tepki göstermek için sokaklara çıkıyor. Yunanistan başkenti Atina’da Sol kesimin destek verdiği yürüyüş ve protesto eylemlerinde Türkiye karşıtı sloganlar ön plana çıkıyor.

Atina’nın merkezinde dün itibari ile gerçekleştirilmeye başlanan eylem ve yürüyüşlerde Türkiye’nin kuzeydoğu Suriye’ye yönelik harekatı protesto ediliyor. Eylemlerde Ak Parti Hükümeti ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik sert sözler ve ithamlar göze çarpıyor. Atina’daki gösterilerde uluslararası toplumdan Suriye’deki gelişmeler karşısında sessiz kalmaması talep ediliyor.

ATİNA VE KIBRIS'TA PROTESTOLAR

Atina ile eş zamanlı olarak Yunanistan’ın başka kentlerinde de bugün ve ileriki günler için protesto ve eylem çağrıları yapılıyor. Yunanistan’da hakim olan tablonun bir benzeri Kıbrıs’ın güneyinde de kameralara yansıyor. Bugün itibari ile Türkiye’nin harekatına karşı çıkan Kıbrıslı siyasetçiler ve yurttaşlar seslerini yükseltmek amacı ile sokaklara çıktı.

Başkent Lefkoşa’da düzenlenen eylemin ilk durağı ABD elçiliği oldu. Eylemciler daha sonra Rusya Federasyonu Büyükelçiliği’ne yürüdü. Lefkoşa’nın güneyindeki eylemlerde Türkiye karşıtı sloganlar ön plana çıkarken, söz alan ve görüş belirten Kıbrıslı siyasetçiler Suriye’nin kuzeydoğusundaki harekatı protesto etti.

KIBRIS'IN KUZEYİNDE FARKLI BİR ATMOSFER 

Kıbrıs’ın güneyinde eylemciler Suriye için sesini yükseltirken, adanın kuzeyinde farklı bir atmosfer hakim oluyor. İktidardaki sağ eğilimli partiler Türkiye’nin operasyonuna destek sunarken, Kıbrıs Türk Solu son gelişmeler karşısında sessiz bir tavır takınmış durumda. Sosyal medya duvarındaysa sol ve barış yanlısı aktivistler başlayan harekatı protesto ediyor.

Konu ile ilgili geçtiğimiz saatlerde bir açıklama yapan Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri ise "terörle mücadelesinde kahraman ordumuzun askerleriyle birlikte olduğunu yaptıkları açıklamalar ve sosyal medyadaki paylaşımları ile dile getiren Kıbrıs Türk Halkına ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti makamlarına teşekkür ederim” açıklamasında bulundu.