Deşifre olan CIA ajanı Kongre'ye aday

Eski ABD başkanı George W. Bush döneminde deşifre olan CIA ajanı Valerie Plame, Kongre seçimlerine adaylığını bir video ile açıkladı. Eski ajan Plame film fragmanı gibi olan adaylık videosunda, "Ülkem bana ihanet ettiği için görevim yarıda kesilmişti" diyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Deşifre edilen eski CIA ajanı Valerie Plame 'ülkesi kendisine ihanet ettiği için yarım kalan' görevini Kongre'de devam ettirmek istediğini açıkladı.

Kongre seçimlerinde aday olacağını paylaştığı bir video ile açıklayan Plame, eski ABD başkanı George W. Bush döneminde başkan yardımcılığı yapan Dick Cheney'in özel kalem müdürü tarafından deşifre edildiğini söyledi. Kongre'ye adaylığını koyma nedenini ise "Milli güvenlik, sağlık hizmetleri ve kadın hakları konularında zayıfladığımız için" diyerek gerekçelendirdi.

İsmini deşifre eden, dönemin başkan yardımcısının kalem müdürü Lewis “Scooter” Libby, Plame'i "deşifre etmekten" ve "yalancı şahitlikten" hapse mahkum edilmişti. Ancak ABD Başkanı Donald Trump, 2018 yılında Libby'yi affetmişti. (DIŞ HABERLER)