İran'dan S-300'e rakip: Yerli üretim Baver-373 tanıtıldı

İran, Rus yapımı S-300'lerle aynı kapasiteye sahip olduğu belirtilen yerli üretim hava savunma sistemini tanıttı. Baver 373 ismi verilen sistem, bir hedefi 300 kilometrede tespit edip 200 kilometrede vurabiliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İran, ABD ile ilişkilerinde gerilimin yükseldiği bir dönemde, yerli üretim uzun menzilli hava savunma sistemini kamuoyuna tanıttı. İran medyası, Baver (İnanç) 373'ü isimli yeni karadan havaya füze savunma sisteminin, Rusya'nın S-300'lerine rakip çıkabilecek kapasitede olduğunu yazdı.

'HEDEFİ 300 KİLOMETREDEN GÖRÜYOR'

İran'ın Milli Savunma Sanayi Bayramı'nda yapılan tanıtıma Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani de katıldı. Törende bir konuşma yapan İran Savunma Bakanı Amir Hatami "Bu uzun menzilli füze savunma sistemi sayesinde hedefi 300 kilometreden tespit edip, 200 kilometrede imha edebileceğiz" bilgisini verdi.

AMERİKAN İHA'SINI BAVER 373 MÜ DÜŞÜRDÜ?

Amerikan yaptırımlarına ve silah ithalatını kısıtlayan uluslararası ambargolara meydan okuyarak ulusal savunma sanayisini güçlendiren İran, haziran ayında ABD'ye ait bir insansız hava aracını (İHA) karadan havaya bir füze ile düşürmüştü. Hava sahası ihlalinin gerekçe gösterildiği bu olayda Baver-373'ün kullanılıp kullanılmadığı bilinmiyor.

SİLAH AMBARGOSU EKİM 2020'DE KALKACAK

İran'la Batılı ülkeler arasında yapılan ancak ABD'nin Donald Trump yönetimde tek taraflı olarak çıkma kararı aldığı nükleer anlaşma, İran'a karşı BM Silah Ambargosu'na Ekim 2020'de son verilmesini öngörüyor. (DIŞ HABERLER)

Etiketler İran füze bavar-373