İddia: Libya'da Türkiye'ye ait drone vuruldu

General Hafter'in başkent Trablus'un kontrolünü alma amaçlı saldırısının devam ettiği Libya'da, Türkiye'ye ait bir insansız hava aracının vurulduğu iddia edildi. Hafter'e bağlı Libya Ulusal Ordusu, insansız hava aracının Mitiga'da imha edildiğini öne sürüyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Libya'nın doğusunu kontrol eden Birleşik Arap Emirlikleri destekli General Halife Hafter'in başkent Trablus'u ele geçirme girişimi sürerken, Türkiye'nin Hafter'e karşı Ulusal Mutabakat Hükümeti’ne destek amacıyla gönderdiği insansız hava araçlarından (drone) birinin imha edildiği öne sürüldü.

General Hafter'e bağlı Libya Ulusal Ordusu, dün gece Trablus'taki Mitiga havalimanının askeri pistinde park halinde bulunan bir Türk insansız hava aracını imha ettiklerini duyurdu. Yetkililer ise sivil havalimanından uzak bir noktaya saldırı düzenlendiğini doğruladı ancak Türkiye'ye ait drone iddiası hakkında açıklama yapılmadı. Havalimanından yolcu uçaklarının kalkmaya devam ettiği de belirtildi.

NE OLMUŞTU?

Petrol zengini Libya'da 42 yıllık Muammer Kaddafi yönetiminin NATO destekli isyanla devrilmesinden bu yana iktidar mücadelesi şiddetle devam ediyor. Son olarak, ülkenin doğusunu kontrol eden askeri güçlerin Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır ve Suudi destekli lideri General Hafter, 4 Nisan’da Trablus’u ele geçirmek için bir saldırı başlatmıştı.

Birleşmiş Milletler tarafından tanınan ve Trablus'u kontrol eden Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) ise bu saldırıya karşı koyacaklarını açıklamıştı. O tarihten bu yana, Türkiye'nin Hafter'e karşı UMH'ye çok sayıda silah ve askeri araç gönderdiği iddia ediliyor. (Dış Haberler)

Libya’nın laneti: Din için petrol, petrol için dinLibya’nın laneti: Din için petrol, petrol için din