SPD Genel Başkanı istifa ediyor

Alman sosyal demokratları için sular durulmuyor. SPD içerisinde bir süredir yaşanan tartışmaların sonucunda Genel Başkan Andrea Nahles istifa edeceğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Almanya'da hükümetin ortağı Sosyal Demokrat Parti (SPD) Genel Başkanı Andrea Nahles, bu hafta içinde bütün görevlerinden istifa edeceğini açıkladı.

SPD Federal Meclis Grubu Başkanı da olan Nahles, parti üyelerine yaptığı yazılı açıklamada, üstlendiği görevlerini yerine getirmesi için gerekli desteği göremediğini belirterek, "Bu yüzden pazartesi günü yapılacak yönetim kurulu toplantısında genel başkanlıktan ve salı günü meclis grubunda Federal Meclis Grubu başkanlığından istifa edeceğimi açıklayacağım" dedi.

Böylelikle partisine, halefini belirleme imkanı vermek istediğini vurgulayan Nahles, SPD üyelerini "birlik içinde ve sağduyu ile davranmalarını" istedi. SPD, 26 Mayıs'ta yapılan Avrupa Parlamentosu seçimlerinde 2014’e göre yüzde 11.4 oy kaybı yaşayarak yüzde 15.8'le alarak büyük hezimet yaşamış ve sonuçlar parti içinde tartışma yaratmıştı. Aynı gün gerçekleşen Bremen Eyalet Meclisi seçiminde de yüzde 24.94 oranında oy alan SPD, eyalet seçimlerini 73 yıl sonra ilk kez ikinci sırada tamamlamıştı. Nahles, 2017’de düzenlenen genel seçimlerinin ardından partisinin Federal Meclis Grubu başkanlığı görevini üstelenmiş, geçen yıl da SPD genel başkanı seçilmişti. (DIŞ HABERLER)

Almanya'da Sosyal Demokrat Parti karıştıAlmanya'da Sosyal Demokrat Parti karıştı