Sri Lanka'da Müslümanlar hedefte

Sri Lanka'da kilise ve otellere düzenlenen bombalı saldırılar sonrası ülkede Müslümanları hedef alan saldırılar artıyor. Dün 45 yaşındaki bir Müslümanın öldürülmesinin ardından bugün de Müslümanlara ait bir fabrika ateşe verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Sri Lanka'da 253 kişinin yaşamını yitirdiği kilise ve otellere düzenlenen saldırılar sonrası ülkede Müslüman gruplara yönelik saldırılar artıyor. Ülkenin Kuzey Batı eyaletindeki Puttalam şehrinde dün İslam karşıtı bir grubun 45 yaşındaki bir Müslümanı bıçaklayarak öldürmesinin ardından bugün de başkent Colombo'nun kuzeyinde Müslümanların işlettiği bir fabrika ateşe verildi.

Sri Lanka'nın başkenti Kolombo'nun kuzeyinde Müslümanların işlettiği bir fabrika İslam karşıtı gruplar tarafından ateşe verilirken, fabrika binasının içinde bulunan eşyaların tahrip edilmiş ve yakılmış hali yayınlandı.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLDİ

Ülkede Kuzey Batı eyaletindeki Puttalam şehrinde dün İslam karşıtı bir grubun 45 yaşındaki bir Müslümanı bıçaklayarak öldürmesi üzerine eyalet genelinde bu sabah süresiz sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. Minuwangoda, Matara ve Puttalam kentlerinde, aralarında sivil toplum kuruluşu lideri 3 kişinin de bulunduğu toplam 74 kişi, söz konusu saldırılara karışma veya teşvik etme gerekçesiyle gözaltına alınmıştı.

Sri Lanka Başpiskoposu Malcolm Kardinal Ranjith, 21 Nisan'daki terör olaylarının ardından ülke genelinde artış gösteren İslam karşıtı saldırıları kınayarak, ülkedeki tüm etnik ve dini gruplara birlik çağrısında bulundu.

'BÜTÜN IRK VE DİNLERİN BİR ARADA YAŞADIĞI BİR SRİ LANKA'

Kardinal Ranjith, Müslümanlara yönelik saldırıların bir an önce durması gerektiğine dikkati çekerek, Müslümanlara hitaben, "Bu tür kötü niyetli saldırılar karşısında korkmayın ve sabırlı davranın" ifadelerini kullandı.

Sri Lanka'nın Tamil, Müslüman, Hıristiyan, Budist ve Hindularla bir bütün olduğuna işaret eden Kardinal Ranjith, "Bütün ırk ve dinlerin birlik içinde yaşadığı yeni bir Sri Lanka'yı hep birlikte inşa etmeliyiz. 21 Nisan'da yaşananlar tarihimize kötü bir sayfa olarak geçti fakat şimdi duygularımızı kontrol etmeyi ve birlik halinde yeniden dirilmeyi başardık. Lütfen bu durumun kontrolden çıkmasına müsaade etmeyelim" dedi.

Kardinal Ranjith, Müslümanların işlettiği dükkan ve camilere yapılan saldırılara ilişkin, "Bazı grupların dükkanlara ve ibadet yerlerine saldırdığını görüyor, bu eylemlerinden sakınmalarını istiyoruz. Bu grupların siyasi bağlantılı olduğunu biliyoruz. Tüm siyasi liderlere, destekçilerini zapt etmelerini ve kanuna aykırı davranmalarına müsaade etmemelerini rica ediyoruz" ifadesini kullandı. (AA)