İmamoğlu: Demokrasi devrimine önderlik edeceğim

İstanbul seçimlerini kazanan Ekrem İmamoğlu, YSK'nın iptal kararı sonrası Fransız haber ajansı AFP'ye konuştu. İmamoğlu, 23 Haziran öncesinde 'demokrasi için bir devrime önderlik edeceğini' söyledi; "Şu an yaptığımız şey demokrasi için mücadele etmek.Tamamına erdirdiğimizde, bu tabii ki bir devrim olacak" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kazandığı İstanbul seçimleri iptal edilen Ekrem İmamoğlu, oylamanın yenileneceği 23 Haziran öncesinde 'demokrasi için bir devrime önderlik edeceğini' söyledi. İmamoğlu, "Şu an yaptığımız şey demokrasi için mücadele etmek ve örgütlenmek. Tamamına erdirdiğimizde, bu tabii ki bir devrim olacak" dedi.

'YEDİ YSK ÜYESİ TARİHE KARA LEKELERLE GEÇECEK'

Fransız haber ajansı AFP ile bir söyleşi yapan İmamoğlu, seçimlerin iptalinden yana oy kullanan yedi YSK üyesinin tarihe 'kara lekelerle' geçeceğini söyleyip şöyle devam etti: "Fakat bunu düzeltmek bizim sorumluluğumuz. Mücadeleye devam edeceğiz."

'SÜRECE YÜZ BİNLERCE KİŞİ KATILACAK'

İmamoğlu, CHP'nin 23 Haziran'daki yeni seçimde olası usulsüzlüklerle nasıl mücadele edeceğine dair soruya ise şu yanıtı verdi: "Çok dikkatli olacağız. Çok iyi mücadele edeceğiz. Sürece yüz binlerce kişinin katıldığını göreceksiniz. Sandıkta görevlerini yapacaklar. Sadece İstanbul'dan değil, Türkiye'nin her yerinden binlerce, on binlerce avukat, sıfır hata hedefiyle sürecin yürütülmesine yardım edecek."

'SANATÇILARIN MESAJI, DEMOKRASİYE İNANCIN KANITI'

İmamoğlu, iptal kararından sonra iş insanları ve sanatçılardan 'Her şey çok güzel olacak' sloganıyla kendisine destek gelmesini de şu sözlerle değerlendirdi: "Bu, Türkiye'de demokrasiye inanç olduğunun kanıtı. Bu millet, özgürlüğüne düşkündür."

CUMHURBAŞKANLIĞI SORUSUNA YANITI: ZAMAN GÖSTERECEK

Kampanyasının kendisini gelecekte cumhurbaşkanlığına taşıyacak bir ivmeye sahip olup olmadığı sorusuna ise İmamoğlu'nun yanıtı şu oldu: "Zaman gösterecek. Şu an hedefimiz İstanbul Belediye Başkanlığı. İstanbul'u yönetmek istiyoruz. Zaten kazandığımızı geri almak istiyoruz." (Dış Haberler)